Zaans #PS2023: nr. 37 bij CDA, Julie van ‘t Veer (interview) 

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Julie van ‘t Veer. 

Wie is Julie van ‘t Veer?

Julie van ’t Veer is geboren en getogen in Assendelft. Ze is fractievoorzitter en raadslid voor het CDA in Zaanstad en presenteert zich dit jaar voor het eerst als kandidaat voor de Provinciale Staten. Op het moment studeert ze politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van ’t Veer staat op de 37e plaats en is daarom praktisch onverkiesbaar. Op dit moment heeft het CDA namelijk 4 van de 55 zetels in handen. 

In het interview legt Van ‘t Veer uit waarom je moet stemmen op het CDA. Ze bespreekt hoe ze de woningnood wil aanpakken en de overlast van schiphol. Daarnaast vertelt ze over de toekomst voor de agrarische sector in Noord-Holland. Tenslotte vertelt ze wat ze specifiek kan betekenen voor de inwoners van de Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“In tijden waarin wij eigenlijk heel erg tegenover elkaar staan en het slecht eens worden met elkaar, is er juist een partij nodig die zich focust op de verbinding”

Naast Zaankanter Julie van ‘t Veer staat ook Marc Wit op de lijst (plek 44 Zaandam, raadslid Zaanstad). Lijsttrekker Dennis Heijnen komt uit Amsterdam.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van het CDA

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden: 

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Louis Dirksen

  De CEES factor van Julie van ’t Veer. Hoe Constructief, Energiek, Eerlijk en Strijdvaardig is de kandidaat?

  Met de C van Chr zit het bij Julie van het CDA wel goed. Maar de C van Constructief is een ander verhaal. Zij wil verbinding zoeken, samenwerken en in samenspraak met belangengroeperingen en hun tegenstanders naar een gemeenschappelijk draagvlak zoeken. Prima zaak maar voor de specifieke problemen op streekniveau wordt in het interview geen oplossing aangedragen die het CDA met hulp van Julie gaat realiseren. Behalve bij de verbindingsweg A8-A9. Julie huppelt tussen hoop en streef. Maak van streven “dat gaan we doen” en het wordt al een stuk duidelijker. Een mager c ’tje voor Constructief derhalve.
  Komen we op Energie. Julie is jong. Het zit goed met de Energie om dingen aan te pakken; dat komt uit het interview wel naar voren..
  Eerlijkheid is bij het CDA altijd wat problematisch. Meestal wordt dat duidelijk als een voorstel p(l)lanklaar op tafel ligt, compleet met het kruisje waarbij men kan tekenen. In het interview blijft zij Eerlijk vaag.
  Strijdvaardig? Bij het CDA is niemand groter dan de partij zelf. Ben je een keer strijdvaardig zoals de heer Omzigt dan kom je er snel achter wat dat betekent. Einde oefening en wellicht einde loopbaan. We gaan het zien.
  Al met al is de CEES factor voor Julie CcE en zij staat daarmee voorlopig bovenaan. Jeroen Olthof is met één E tweede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *