Zaans #PS2023: nr. 4 bij BVNL, Homme Heida (interview) 

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker. 

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Homme Heida. 

Wie is Homme Heida

Homme Heida is schrijver, journalist en kandidaat voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen namens BVNL. Hij is momenteel al 4 jaar raadslid voor Zaanstad. Heida werd in 2018 samen met Peter van Haasen en Koert Calkhoven voor PVV Zaanstad geïnstalleerd in de Zaanse raad. In november 2021 ging het mis: Calkhoven en Heida vonden een warm bad bij BVNL. De partij doet dit jaar voor het eerste mee met de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen staat hij op plek 4 en voor de waterschapsverkiezingen op plek 2. 

In het interview legt Heida uit waarom je moet stemmen op de BVNL en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en over een nieuw energieakkoord voor Noord-Holland. Daarnaast vertelt Heida over zijn kandidaatschap voor de waterschappen en waar BVNL voor staat. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Er gaat heel veel mis in Nederland als het gaat om het verdedigen van het rechtse kwartier”

Homme Heida is de enige Zaankanter op de kandidatenlijst voor zowel de Provinciale Staten als het waterschap. Ennio Senese , lijsttrekker voor de Provinciale Staten komt uit Egmond-Binnen en Theo Kwakman, lijsttrekker voor het waterschap komt uit Volendam. Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van BVNL

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *