De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 22 november mogen we onze stem uitbrengen op één van de 26 partijen die meedoen. Bij 10 van de 26 partijen staan Zaankanters op de lijst.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Rosemarijn Dral van de VVD.

Wie is Rosemarijn Dral?

Al ruim 19 jaar zet Dral zich in voor de VVD in Oostzaan. Na een korte periode als fractieassistent en een langere tijd als gemeenteraadslid, bekleedt zij inmiddels al zo’n 6 jaar de functie van wethouder en tevens 1e locoburgemeester in Oostzaan. Ze staat op de 29e plaats, en het wordt nog spannend of ze een zetel in de Kamer zal behalen. Volgens de laatste Peilingwijzer wordt haar partij geschat op 26 tot 30 zetels. Als de VVD in de regering komt stijgen haar kansen sterk overigens omdat dan een aantal Kamerleden opschuiven naar de regering. Op dit moment heeft de VVD 34 van de 150 zetels.

In het interview legt Dral uit waarom je moet stemmen op de VVD en specifiek op haar. Ze bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast legt ze uit waarom de halvering van de stikstofuitstoot met vijf jaar is uitgesteld en wat haar partij wil doen om de toestroom van vluchtelingen onder controle te houden. Tenslotte vertelt ze wat ze specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Het enige doel voor mij, omdat ik in de politiek ben gegaan is om iets te doen voor de inwoners en de ondernemers.”

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de VVD.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen.

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: partijprogramma VVD, Peilingwijzer. Foto: flyer die door de VVD (door Fidel Lopes en Anes Weerden) zondag bij De Orkaan in de bus werd gedaan (Rosemarijn Dral flyerede samen met minister MariΓ«lle Paul in Westerwatering).