De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. Op 22 november mogen we onze stem uitbrengen op één van de 26 partijen die meedoen. Bij 10 van de 26 partijen staan Zaankanters op de lijst.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met Eylem Köseoglu van de Partij van de Arbeid.

Wie is Eylem Köseoglu?

Sinds 2014 is Köseoglu raadslid (fractievoorzitter) voor de PvdA in Zaanstad. Zelf woont ze ook in Zaandam. Daarnaast is ze werkzaam als senior beleidsadviseur voor Herstelbeleid Toeslagen bij het Ministerie van Financiën. Köseoglu staat op de 34e plaats, waardoor het lijkt dat er een wonder nodig is om haar in de Kamer te krijgen. Volgens de laatste Peilingwijzer wordt haar partij geschat op 22 tot 26 zetels. Op dit moment hebben GroenLinks en PvdA samen 17 van de 150 zetels.

In het interview legt Köseoglu uit waarom je moet stemmen op GL-PvdA en specifiek op haar. Ze bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft ze antwoord op de vraag hoe ze de bestaanszekerheid van de Nederlandse bevolking kan versterken en wat de rood-groene combinatie wil doen om toe toestroom van vluchtelingen onder controle te houden. Tenslotte vertelt ze wat ze specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Mijn motto is: je leeft niet voor jezelf, want als je vindt dat het niet goed gaat, kun je zelf ook een bijdrage leveren aan die verandering.”

Köseoglu is niet de enige Zaankanter op de kandidatenlijst van GL-PvdA. Het huidige Kamerlid Songül Mutluer staat op plek 10 (ooit raadslid en wethouder in Zaanstad). PvdA’er Frans Timmermans is de lijsttrekker. Hij was eerder een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie en heeft de ‘Green Deal’ door het Europees Parlement weten te loodsen.

Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van de PvdA.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Tweede Kamerverkiezingen.

Door: Nick Boeske (De Orkaan). Info: partijprogramma GL-PvdA, Peilingwijzer. Foto: De Orkaan