Zaans voor ’t hekje: drugsbezit, diefstal en weigering van urgentie

Deze week werpen de Noord-Hollandse rechtbanken in Haarlem en Alkmaar hun licht op diverse Zaanse zaken.

In Alkmaar staat een drugszaak op de agenda. Daarnaast moet iemand verschijnen voor een poging tot diefstal in Westzaan. Verder worden er bestuursrechtzaken behandeld waarbij Zaanstad in het middelpunt staat.

Meervoudige kamer Alkmaar

Op maandag 14 augustus vindt er een pro forma zitting plaats bij de meervoudige kamer in Alkmaar. Deze zitting heeft betrekking op een zaak van bezit van harddrugs en apparatuur voor een drugslab gedurende 22 september 2022 tot en met 28 oktober 2022. Daarnaast wordt ook vuurwapenbezit gemeld op 8 mei 2023, eveneens in samenwerking met anderen.

Pro forma-zaken zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

Op donderdag 17 augustus wordt er een zaak behandeld waarbij op 28 oktober 2022 iemand ‘samen met anderen’ een poging tot diefstal met geweld ondernomen in Westzaan.

Bestuursrechter Haarlem

Op dinsdag 15 augustus zal er een zitting plaatsvinden bij de Enkelvoudige Kamer bestuursrechter met betrekking tot de weigering van urgentie in de gemeente Zaanstad. Dit betekent vaak dat een verzoek om voorrang te krijgen bij het toewijzen van een sociale huurwoning is afgewezen. Urgentie wordt doorgaans verleend aan mensen in uitzonderlijke omstandigheden, zoals ernstige medische situaties, huiselijk geweld of dakloosheid.

Op donderdag 17 augustus zal het bestuursrecht zich buigen over voorlopige maatregelen met betrekking tot een last onder bestuursdwang voor het sluiten van een pand in de gemeente Zaanstad.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *