Zaans voor ’t hekje: mensenhandel, mishandeling, winkeldiefstal…

Deze week diverse ‘pro forma’ zaken op maandag in Haarlem: mensenhandel, seksuele uitbuiting, diefstal met geweld, mishandeling en doodsbedreiging, poging tot doodslag en openlijk geweld.

Daarnaast komen er (pogingen) tot mishandeling in Oostzaan en Zaandam langs.

Bij de politierechter deze week diverse winkeldiefstallen. Zaanstad en Wormerland moeten beide voor de bestuursrechter in Haarlem verschijnen.

Pro Forma

In Haarlem worden maandag een aantal Zaanse pro forma zaken afgewikkeld. Dat zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

Het gaat om een woninginbraak en diefstal met geweld van twee kluizen met onder meer goud, gouden sieraden en sleutels op 23 februari 2022 in Zaandam. Een zaak waarbij sprake is van mishandeling en doodsbedreiging (Zaandam, 21 november 2022) wordt op dezelfde dag behandeld. Ook een poging tot doodslag en openlijk geweld op 11 februari 2022 in Zaandam, komt pro forma langs.

Ook pro forma drie zaken die speelden in de periode 2020 – 2022. Het gaat in alle drie gevallen om mensenhandel en/of seksuele uitbuiting. Het speelde zich af in Alkmaar, Purmerend, Zaandam, Utrecht en Breukelen.

Winkeldiefstallen

Maandag wordt door de politierechter in Haarlem een winkeldiefstal bij een modezaak (schoenen) op 2 maart 2020 behandeld. Dezelfde verdachte staat terecht voor winkeldiefstal bij een supermarkt (levensmiddelen) op 2 januari 2023. Ook dient er zaak wegens een winkeldiefstal bij een bouwmarkt (afstandsbediening en sensor, 6 oktober 2022, Zaandam). Op donderdag een zaak van een winkeldiefstal met geweld bij een drogisterij (cosmeticaproducten) op 16 november 2022 in Zaandam.

Op dinsdag staat iemand terecht voor een poging tot doodslag in Zaandam op 28 september 2022.

Mishandeling

Maandag 6 maart dient bij de politierechter in Alkmaar een zaak vanwege mishandeling en vernieling van een telefoon en een kast op 17 december 2022.

Ook staat daar iemand terecht wegens diverse delicten in Zaandam: een winkeldiefstal op 30 december 2022 bij een supermarkt waarbij onder meer chocoladerepen werden gestolen, winkeldiefstallen op 17 en 18 juli 2022 bij een bouwmarkt (buit: laserafstandsmeters) en op 17 augustus 2022 diefstal van een webwinkelpakketje. De dag eindigt met “mishandeling en bedreiging met zware mishandeling” op 31 december 2022 in Zaandam.

Dinsdag opnieuw een winkeldief: vier flessen frisdrank op 31 december 2022 bij een supermarkt. Woensdag 8 maart in Alkmaar: mishandeling in Zaandam (op 31 juli 2021). Later die middag: winkeldiefstal bij een supermarkt (blikjes bier) op 17 september 2022 en voor dezelfde verdachte: op 5 oktober 2022 huisvredebreuk.

Donderdag 9 maart: een mishandeling in Oostzaan op 27 juli 2021.

Bestuursrechter

Zaanstad en Wormerland moeten beide voor de bestuursrechter in Haarlem verschijnen. Zaanstad (dinsdag) vanwege een omgevingsvergunning, Wormerland donderdag omdat er ergens ‘niet tijdig’ op besloten is.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *