Deze week behandelen de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar diverse zaken uit de Zaanstreek. Op de agenda van de rechtbanken staan onder andere vuurwapenhandel, verwaarlozing van katten, en witwassen van € 25.355.

Hieronder een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Alkmaar

Op dinsdag 21 november begint de dag met een zaak over bezit en handel in cocaïne; het bezit, ombouwen en verhandelen van vuurwapens en witwassen van € 25.355, gepleegd in Assendelft.

Daarna volgt een zitting over brandstichting in een schuur, verzet tegen aanhouding door de politie, vernieling van meerdere ruiten van een woning, en het onthouden van de benodigde verzorging aan elf katten, gepleegd in Krommenie.

Politierechter Alkmaar

Deze week is Zaandam het stoutste j/m/x van de klas. Alle zaken die deze week voor de politierechter in Alkmaar voorkomen, zijn gepleegd in Zaandam. Op dinsdag staan er twee zaken gepland. De eerste zaak gaat over verzet tegen aanhouding en de tweede zaak betreft bedreiging met de dood en zware mishandeling. Op donderdag begint de dag met een zaak over mishandeling en bedreiging met de dood van de partner, en daarna een zaak over verzet tegen aanhouding en belediging.

Meervoudige kamer Haarlem

De enige Zaanse zaak die voor de meervoudige kamer in Haarlem wordt behandeld, heeft betrekking op een verzoek om de periode van voorwaardelijke vrijlating te verlengen na een verkrachting in 2016.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Info: zittingsrooster rechtbank Haarlem. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem