Zaans voor ’t hekje: wapenhandel, drugsbezit en uitspraak Randall B.

De oogst deze week bij de rechtbanken in Haarlem, Alkmaar en Amsterdam. Levenslang is geëist voor de huurmoord op Lucas Boom in 2015. Randall B. hoort deze week de uitspraak. Hij staat ook voor andere zaken terecht.

Daarnaast worden zaken behandeld over handel in vuurwapens en cocaïne, het rijden onder invloed, bezit van de drug MDMA en een mishandeling.

Meervoudige kamer Amsterdam

Op vrijdag 4 augustus vindt de grootste Zaanse zaak van de week plaats. De Amsterdamse rechtbank doet uitspraak in de zaak van Randall B., tegen wie levenslang is geëist voor de liquidatie van Lucas Boom. Het Openbaar Ministerie heeft tweemaal levenslang geëist voor drie huurmoorden en twee pogingen tot moord tegen twee verdachten.

De 41-jarige Randall B. zou in juni 2015 op klaarlichte dag vlakbij een schoolplein in Westerwatering de beroepscrimineel Lucas Boom hebben geliquideerd. Randall B. is vanaf zijn 18e regelmatig veroordeeld voor o.a. vuurwapenbezit, opiumhandel en diverse vermogens- en geweldsdelicten.

Meervoudige kamer Alkmaar

Op maandag 31 juli is er een pro forma zitting voor de handel in automatische en niet-automatische vuurwapens en handgranaten, bezit van cocaïne, en betrokkenheid bij het opzetten van een cocaïnelijn naar Zweden. Pro forma-zaken zijn strafzaken waarbij de verdachte vast zit en waarbij de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden omdat er bijvoorbeeld nog onderzoeken moeten worden afgerond of getuigen worden gehoord. De zaak is nodig om de verdachte vast te houden.

Politierechter Haarlem

Op dinsdag 1 augustus worden er twee zaken behandeld vanwege rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op 22 februari 2023 en 26 oktober 2022 in Zaandam.

Daarnaast wordt dinsdag een zaak behandeld waarbij bij iemand in Westzaan op 10 oktober 2022 7,4 gram MDMA in bezit is geconstateerd.

Later in de week op donderdag 3 augustus wordt er een zaak behandeld in verband met een mishandeling op 2 oktober in Wormerveer.

Bestuursrechter Haarlem

Op dinsdag 1 augustus wordt door de bestuursrechter een zaak behandeld over het kappen van 35 bomen en het herplanten van 49 bomen in Zaandam.


Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *