Zaans voortgezet onderwijs staakt mee!

Praktisch alle Zaanse basisscholen staken morgen.

Kinderen mogen thuisblijven of kunnen met hun ouders of verzorgers of opa’s en oma’s naar de manifestatie in Amsterdam om de leerkrachten te steunen.

Ook op scholen binnen het Zaanse voortgezet onderwijs wordt gestaakt.

Daar beseffen ze als geen ander hoe belangrijk een solide basis is voor de leerlingen die bij hen worden afgeleverd.

Omdat er politiek verminderd draagvlak is om te investeren in onderwijs, vindt het College van Bestuur van OVO Zaanstad (de overkoepelende stichting waaronder zeven scholen* vallen) dat het tijd is om een duidelijk signaal af te geven:

 ‘Daarom hebben wij besloten dat het salaris van medewerkers die op 6 november deelnemen aan de landelijke onderwijsstaking wordt doorbetaald.’

De leerkrachten kregen de keuze om zich als staker te registreren of gewoon door te werken. De bereidheid om te staken bleek zo groot, dat de lessen vervallen. Op sommige scholen zullen alleen de toetsen doorgaan (Trias, Bertrand Russell).

*Bertrand Russell College, Compaen VMBO, Praktijkschool De Brug, Het, Saenredam en ISK, Trias VMBO, Zaanlands Lyceum en Zuiderzee College. Van de scholen die niet onder OVO vallen, weten we dat Het Pascal College, Pascal Zuid, St. Michael College, en De Faam ook staken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *