ZaanScream!!! Halloween in de Zaanstreek

Op diverse plekken in de Zaanstreek kan vandaag Halloween gevierd worden. Jaag je vrienden, buren en familie de stuipen op het lijf in Zwembad Zaangolf, bij voetbalclub Saenden, de Monet, de Gedempte Gracht, het Wilhelminapark, bij Mama’s, de Groote Weiver, de Melterij of in de Stadsboerderij.

Wat is Halloween eigenlijk? Uit Amerika overgewaaid dus. En verwant aan het katholieke Allerheiligen, dat een dag erna plaatsvindt. In landen als Italië, Frankrijk en Spanje worden op kerkhoven kaarsen massaal ontstoken.

Gisteravond gebeurde dat al op de begraafplaats in Wormerveer.

Lichtjesavond Wormerveer

Zwembad Zaangolf organiseert een Halloween Night vanaf 19.00, “griezelen en gruwelen” volgens de organisatie: “enge figuren nemen het zwembad over en bezorgen alle kinderen tussen 7 en 12 jaar een angstaanjagende avond.”

Kaartjes zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen en kosten €7,50 per persoon, bij de receptie van zwembad Zaangolf op de Wezelstraat 1b in Koog a/d Zaan. Halloween Night is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 7 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Voor meer informatie: www.sportbedrijfzaanstad.nl.

zaangolg halloween

Bij voetbalclub Saenden in Wormerveer wordt zaterdag 31 oktober vanaf 17:45 Halloween gevierd. Kinderen mogen alleen als spook naar binnen. Waarschuwing: er is een disco met “afschuwlijke muziek”

Halloween saenden

In het Wilhelminapark in Wormerveer is Halloween party vanaf 19:00.

3110Wilhelminapark

In de Stadsboerderij (kinderboerderij) in het Darwinpark:

voorverkoop-2015-website1-617x410

De Monettuin begint al vanmiddag om half vijf met een Zombiewalk over de Gedempte Gracht.

monet halloween

In Cafe Mama’s (Westzijde 158b, Zaandam) is een Halloween Karaoke met een eerste en tweede prijs voor beste outfit. Aanvang:  21.00 uur. Gratis toegang.

In De Groote Weiver (Industrieweg 1a, Wormerveer). “Seid Ihr bereit? Seid Ihr so weit? Wilkommen. In der Dunkelheit”. Halloween line up: Local Boyzz, Mike & The Musicians, Package of Goodies, Code Red en Zwammstein. Griezelhapjes aanwezig en een prijs voor de beste griezel outfit. Aanvang: 20.00 uur. Kleine toegangsprijs.

Ook Café De Melterij doet mee:

melterij halloween

 

Deel dit artikel:

Een reactie

 • j v dijk

  Beste lezer, ik weet niet hoe je allerzielen en allerheiligen wel zou kunnen gedenken. Misschien gingen mijn katholieke familie gewoon naar de kerk.
  U schrijft dat Halloween is overgewaaid uit Amerika.Het straatbeeld vind ik vaak ook wel wat aan het verbuitenlandsen. De nederlandse cultuur heeft misschien best wel wat bescherming nodig.
  Daarnaast zijn er ook nog persoonlijke lotgevallen die het pijnlijk maken dat er op kerkhoven geravot wordt. Ik ben niet bij het evenement geweest. Ik was er even iets eerder, en zag dat een graf half open was. Ik vind dat een ernstige zaak, en van weinig medeleven met andere levenden getuigen. Later zag ik nog een schedel van een mens nb in een terrarium liggen in een dierenzaak.

  Ik denk dat Amerika het ook niet erg vind als er beschavende invloeden vanuit Europa naar Amerika gaan, ipv van barbarij uit Amerika in Europa wordt opgenomen.

  Trouw tot in de dood, is misschien een wat vergeten zinssnede, en ik roep dat graag in herinnering.
  Een probleem is ook dat de doden zich niet meer kunnen verweren.
  Ook nabestaanden kunnen niet altijd weten wat er gaande is. Maar gedoe met levenden en doden , dat treft een ieder.

  Met vriendelijke groeten
  J v Dijk

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *