Zaanse BIJ1 trapt af 

Deze week is de Zaan een officiële afdeling van BIJ1 rijker. Tijdens de algemene ledenvergadering, waar een van de leden liet zien een spagaat (of split?) te kunnen maken #jaloers, werd het bestuur gekozen. 

Het bestuur bestaat uit: Faizal Boerleider, Daniëlle Engel (co-voorzitters), Mervyn Groot (secretaris) en Niels Wijkstra (penningmeester).

De partij is van plan zichtbaar te zijn in de streek: 

“Volgende week zal het bestuur voor het eerst spreektijd gebruiken in de gemeenteraad. Er is afgezien van een gemeentelijk onderzoek naar het slavernijverleden van onze streek en daar wil BIJ1 opheldering over hebben.” 

Ook zijn ze aanwezig bij de Zaanse Regenboogparade (zaterdag 11 juni) en bij de Keti Koti herdenking op 30 juni in Zaandam.

De foto is gemaakt door Willem Croese. Hier heb je hem nog een keer (en lekker groot als je erop klikt):

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Didier Hennequin

    De raison d’etre van BIJ1 is volgens mij het streven naar inclusiviteit / het afschaffen van institutioneel racisme. Maar wat gebeurt er met de partij als de doelen hier in Nederland bereikt zijn? Daar ben ik nou nieuwsgierig naar. Of gaat men ervan uit dat de doelen nooit echt bereikt zullen worden..? (En dat de partij dus eigenlijk zinloos is?) Just asking.

    • Jan Mulder

      Ik denk als je even naar de toeslagenaffaire kijkt dat we de komende 50 jaar echt nog niet alles opgelost hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *