De GGD Zaanstreek Waterland gaat niet op zoek naar een aparte locatie in de Zaanstreek voor ‘booster-prikken’. Op de huidige vaccinatie-locatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam zullen naast reguliere vaccinaties ook booster-prikken worden gegeven.

Deze week zijn al 218 booster-prikken in Zaandam gezet, dat is naast het aantal van bijna 2.000 reguliere vaccinaties.

Dat blijkt uit antwoorden van Zaanstad op vragen van Harrie van der Laan (POV) en uit informatie op de website van de GGD.

Mensen boven de 60 jaar en medewerkers uit de zorg komen in aanmerking voor de extra prik, later wordt deze groep mogelijk uitgebreid.

In Purmerend komt een nieuwe priklocatie op het evenemententerrein (kruising Westerweg) met een tentpaviljoen. Die locatie gaat uiterlijk eind december open. In Zaandam blijft de huidige priklocatie PG1 aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in gebruik tot eind maart 2022.

De priklocaties in eerste instantie zeven dagen per week open zijn van 08.00 tot 21.00 uur. De booster-prik wordt alleen gegeven aan mensen die zijn opgeroepen of uitgenodigd op basis van hun leeftijd of het werk wat ze doen.

Afspraken worden gemaakt via het landelijk callcentrum (of online). Mensen kunnen ook voor andere plekken een afspraak maken.

De meest recente vaccinatiecijfers staan hieronder, over booster-prikken zijn nog geen gegevens.