Zaanse booster-prikken blijven in PG1 (Pieter Ghijsenlaan, Zaandam)

De GGD Zaanstreek Waterland gaat niet op zoek naar een aparte locatie in de Zaanstreek voor ‘booster-prikken’. Op de huidige vaccinatie-locatie aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam zullen naast reguliere vaccinaties ook booster-prikken worden gegeven.

Deze week zijn al 218 booster-prikken in Zaandam gezet, dat is naast het aantal van bijna 2.000 reguliere vaccinaties.

Dat blijkt uit antwoorden van Zaanstad op vragen van Harrie van der Laan (POV) en uit informatie op de website van de GGD.

Mensen boven de 60 jaar en medewerkers uit de zorg komen in aanmerking voor de extra prik, later wordt deze groep mogelijk uitgebreid.

In Purmerend komt een nieuwe priklocatie op het evenemententerrein (kruising Westerweg) met een tentpaviljoen. Die locatie gaat uiterlijk eind december open. In Zaandam blijft de huidige priklocatie PG1 aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in gebruik tot eind maart 2022.

De priklocaties in eerste instantie zeven dagen per week open zijn van 08.00 tot 21.00 uur. De booster-prik wordt alleen gegeven aan mensen die zijn opgeroepen of uitgenodigd op basis van hun leeftijd of het werk wat ze doen.

Afspraken worden gemaakt via het landelijk callcentrum (of online). Mensen kunnen ook voor andere plekken een afspraak maken.

De meest recente vaccinatiecijfers staan hieronder, over booster-prikken zijn nog geen gegevens.

Deel dit artikel:

19 reacties

 • lekker centraal gelegen, maar niet heus.

  • Linda Happe

   Wat een gezeur, in het begin van de vaccinatiecampagne moest iedereen naar Purmerend, dat ging ook prima

   • Ria Nieuwenhuis

    @Linda, wil je de mensen thuis ophalen en weer afzetten? Kennelijk heb je een auto anders zou je niet zo reageren. Laten mensen toch eens bedenken dat niet iedereen een auto heeft en ook geen familie meer die een oudere of die slecht ter been is kan halen en brengen. Egoïsme ten top! Ook ik blijf hierover dus zeuren.

    • P de Bruin

     Helemaal gelijk Ria, wordt niet over nagedacht. Purmerend was tenminste nog met OV goed bereikbaar.

    • Janny Taams

     Jij hebt gelijk. Ik ben 77 j en kan om 8.15 uur op de fiets mijn booster prik komen halen. Er wordt niet nagedacht.

     • Jeannette Mozes

      Ik wordt naar purmerend gestuurd, terwijl ik in zaandam vlak om de hoek woon, vindt dit te gek b wokrden

     • Hallo Janny, Iets heel anders. Mijn moeder is 80 en ik maak voor haar een fotoboek. Ik zoek foto’s uit de periode 1950-1952. Mijn moeder is met haar ouders in 1950 in Zaandam komen wonen (Klaas Katerstraat 32). Haar ouders zijn bij de verhuizing van Enschede naar Zaandam geholpen door ‘melkboer Taams’. Is dat jouw vader? En heb jij een foto van het ouderlijk huis of de familie uit die periode?

  • Patricia Zwart

   Lekker makkelijk te bereiken ook voor de oudere mensen uit bijv. Krommenie en Wormerveer, die geen eigen vervoer hebben en ook niemand die ze kan brengen. Zet ook een priklokatie in Zaanstad Noord neer. Maar nee, Zaanstad draait alleen om Zaandam en de rest hangt er maar een beetje bij.

  • Bushalte Zaandam, houtavenkade ligt praktisch om de hoek…..

 • Maurice Rijnaarts

  Ik ben 81 en heb nog steeds geen uitnodiging gehad. Wat is er aan de hand ? Ik zou op 18 november j.l. al een uitnodiging krijgen volgens de “jubelberichten” vorige week.

  • Samuel van den Brink

   Wees blij dat je aan de beurt komt! Ga anders eens vragen in Niger, Marokko, Tanzania of Equador, wanneer zij een derde, nee, tweede, oh wacht, eerste prik krijgen. Het is verdomme ook nooit goed. Stop eens met zeuren het klagen op Internet. Alsof er iemand zit te wachten op het zinloze commentaar van een 81-jarige boomer die niks anders te doen heeft dan klagen.

   • Wendy Kind

    Dit kan wel een tandje minder lijkt me, meneer Van den Brink. Laten we het een beeeetje gezellig houden met elkaar.
    En tegen de heer Rijnaarts: wat ik begrijp is dat de brieven worden verstuurd vanaf (dus niet allemaal op) 18 november, van oud naar jonger.
    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie

    • Jaap Meeuwsen

     Tikkie grof uitgedrukt maar hij heeft wel gelijk.
     Hier zijn we aan de derde prik toe, vierde zal ook geen probleem zijn, de magazijnen puilen uit en de Derde Wereld ?
     Grootste deel helemaal niks nog Wendy !
     Wij van het stinkend rijke Westen moeten ons diep gaan schamen.

     • Bart Prins

      Met zo’n redenatie kun je élke discussie doodslaan.

      Er is altijd wel een land waar bepaalde zaken slechter zijn dan in Nederland.

      Dan kunnen we bijvoorbeeld AOW ook wel afschaffen hier. Mensen moeten zich diep gaan schamen dat ze AOW hebben. Want in de derde wereld hebben ze dat niet.

     • Renate van Bruggen

      Alleen geef je het virus, door niet wereldwijd voldoende te vaccineren, meer kans op muteren en daar kunnen wij zelf ook enorm last van krijgen.
      Daarom is het zaak,naast boosters voor kwetsbaren vooral ook armere landen te helpen met vaccins.

  • Gitta Bets Beunder

   Wanneer krijg ik de boester prik ik ben 82jaar

 • Jaap Meeuwsen

  Tja Bart, als we zo blijven denken wordt het nooit wat met de wereld.
  Iedereen die er van overtuigd is dat vaccinatie de oplossing is ( niemand die het trouwens weet ) zal moeten beseffen dat dit alleen effectief is wanneer dit over de hele wereld mogelijk gemaakt wordt.
  Als de helft van de wereldbevolking deze mogelijkheid tot vaccinatie niet krijgt, hetgeen a-sociaal is, zal het probleem nooit opgelost worden en zullen ook wij maar aan blijven modderen.

 • Renate van Bruggen

  Ik vind de locatie erg krap, lastig afstand en privacy te bewaren, en lastig te bereiken zonder auto. Ook werd er niet ingegrepen bij rennende, gillende kinderen en mondkapjes die half op zaten.

  Wat dat betreft is de topsporthal in koog aan de Zaan veel beter vooral als door de boosterprikken er meer mensen komen.

 • Jan Mulder

  Denk inderdaad dat als je inzet is meer vaccinaties dat je moet zorgen dat je meerdere goed te bereiken locaties hebt.

  Vind zelf de locatie goed te bereiken zowel met de auto als met de fiets. Maar inderdaad ben je niet goed te been dan is het niet de meest ideale locatie al stopt er redelijk dicht bij nog een bus.

  Wellicht als idee voor de gemeente ieder half uur een pendel bus laten rijden vanaf zaandam station?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *