Zaanse Dromen #17: MyHome / One24

Niet alle dromen zijn bedrog, maar deze dus wel. Ze gingen in rook op, vielen in het water of in duigen. Ze bleven beperkt tot de tekentafel, kwamen nooit verder dan een artist impression en verdwenen onder in de digitale ladenkast.

De Orkaan stoft er elke maandag eentje af die het waard is om aan de vergetelheid te ontrukken. Vandaag: nieuwbouwappartementen in MyHome.

Wat? Waar? Wanneer?

In oktober 2016 schreven we:

“De voormalige meubelzaak MyHome aan de Oostzijde 124 wordt een appartementencomplex met 14 woningen. In juni 2016 is het gebouw verkocht, de vraagprijs was € 199.500.

Nadat de meubelzaak was verdwenen, was er de laatste jaren een ‘verzamelmuseum’ in het pand gevestigd.

De nieuwe locatie gaat One24-appartments heten.. De appartementen verschillen in omvang van 40 m2 tot ruim 70 m2. De prijzen variëren van € 99.000 tot circa € 175.000. Er komen twee- en driekamerappartementen.”

Het pand staat op de hoek van de Oostzijde en de dr. Schaepmanstraat.

En wat nu?

We zijn nu zes jaar verder er de oude MyHome heeft nog steeds niet plaatsgemaakt voor een modern appartementencomplex. Voordat het in juni 2016 gekocht werd stond al jaren leeg. Op Google Streetview is te zien dat in juli 2008 het pand al niet meer als meubelzaak in gebruik was. Zo’n 15 jaar leegstand dus minimaal. De link op de website NieuwwonenZaanstreek waarop het project 6 jaar geleden werd aangekondigd geeft een 404-Error.

Juli 2022 (foto: De Orkaan)

Wat kwam er niet?

Dit dus (veel hout):

Lees ook:

De Zaanse droomkaart…

Deel dit artikel:

Een reactie

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *