Zaanse karpers, opgepast! (filmpje)

Beste karpers uit het Jagersveld,

We vinden het normaal niet netjes om de boel te verlinken, maar ons is ter ore gekomen dat jullie iets verschrikkelijks boven de kop hangt…

Vanaf vanavond acht uur, tot zondagmorgen acht uur zal er dag en nacht (!) op jullie gejaagd worden door 22 karpervissende koppels. Dit betekent dat er doorlopend 44 hengels worden uitgegooid.

En, lieve karpers, als je nu denkt dat je 44 haakjes in je uitgestrekte woongebied makkelijk zal kunnen omzeilen, dan heb je het mis. De karpervissende koppels weten namelijk precies wat ze doen! Al jarenlang zijn ze bezig het juiste aas te bereiden, ze volgen masterclasses ‘Tussen de oren bij de karper’, voorzien soft sweet corn van aantrekkelijke geuren en kleuren, ze bouwen de perfecte chod rig, hebben een zwarte band in camoufleren, weten welke haak jouw bek het best weet te grijpen… kortom het zijn geduchte tegenstanders.

Hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ), organiseert de boel en de voorbereidingen werden gedaan over een periode van meer dan een halfjaar!

Bij de jacht op u, is ook publiek welkom. Zij komen in drommen door de rood witte paaltjes bij het Kuikenpad, over de brug, rechtsaf (Spouwpad) en dan bij eerste gelegenheid linksaf.

Een gewaarschuwde vis telt voor twee en wij wensen u veel geluk, wendbaarheid en wijsheid toe!

Een groet van de redactie van De Orkaan

Tip: als er een lekker hapje voor je neus gehangen wordt, dan is de kans groot dat er een haak in zit. Knabbel er voorzichtig omheen.

Zo ziet karpervissen er ongeveer uit:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Jeroen

  22 koppels is zelfs 88 hengels..

 • John Marquis

  riekt een beetje naar hetze tegen een hobby
  de toon van het stukje roept op tot verstoring
  actievoeren
  je mag een mening hebben over vissen het mag jou interesse niet hebben maar gun mensen hun hobby
  een eeuwen oude hobby waar de vis het als hij niet opgegeten word word terug gezet
  die doodgeslagen wesp of platgetrapte of vergiftige mier op de keukendrempel
  overkomt een groter trauma

 • Zo snel mogelijk verbieden deze dierenbeulerij,en de vergelijking met een mier of wesp is natuurlijk knots.Teruggooien ja dan kan je die arme beesten nog een paar keer kwellen.

 • Arie beukenoot

  karper is niet om te eten smaakt niet en zit vol graten. Deze worden met beleid weer teruggezet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *