Zaanse Mantelzorgpas op valreep beschikbaar – Update: offline

Zaanstad meldt op haar website dat per 1 oktober de Zaanse Mantelzorgpas beschikbaar is. Mantelzorgers en aangesloten winkeliers kunnen gebruik maken van de pas via www.zaansemantelzorgpas.nl.

In de offerte stond dat op 1 september 2017 met de uitvoering zou moeten zijn begonnen. Dat werd dus een maand opgeschoven ook die datum werd niet gehaald. Vandaag, 5 oktober, om 14:00, ging de site online.


UPDATE 6 okt. 2017: de site is offline gehaald.


De site vertoont veel tekenen van haastwerk en is duidelijk niet af: teksten ontbreken, er is geen contactinformatie en links werken niet.

De gemeente werkt samen met ZON en betaalt deze organisatie daarvoor “een geringe financiële vergoeding” volgens Zaanstad die niet bekend wil maken hoeveel dat is. Voor de uitvoering van de Mantelzorgpas heeft Zaanstad gekozen door een derde partij: Puur Zaans van Denise de Vries, die ook met ZON moet samenwerken.

In augustus ontstond commotie toen via ZON een mail werd verstuurd waarin de deelnemende winkeliers tot hun verbazing kregen te horen dat voor de pas € 30 per maand aan Puur Zaans zou moeten worden betaald. Dit plan werd onmiddellijk ingetrokken, waardoor Puur Zaans het nu – zonder verdienmodel – voor de ‘minder dan € 30.000,- per jaar‘ zal moeten inrichten (namelijk € 29.875,-).

Deel dit artikel:

9 reacties

 • H. Kamper

  Wat amateuristisch om op deze manier een website voor publieke doeleinden te lanceren. Vol met demo data en links die niet werken en maar te zwijgen over de nederlandse taal. Verder is de pas door iedereen te onderscheppen en te activeren/uitgeven dus totaal NIET VEILIG (kan een duur grapje worden voor gemeente Zaanstad).
  Een helpdesk van 1 persoon voor ondernemers/mantelzorgers namelijk Denise de Vries met haar 06 nummer. Nu maar hopen voor alle mantelzorgers en ondernemers dat Denise de Vries niet ziek wordt.
  Ik kan niet begrijpen dat Gemeente Zaanstad voor een ZZP’er (Puur Zaans) heeft gekozen om dit uit te voeren.

 • m.kruijt

  was al van te voren beslist .

 • Ruud (brabozaankanter)

  http://www.zaansemantelzorgpas.nl/ #offlinegehaald

  dat is snel….;-)

 • Co

  Ondernemers gaan afhaken of zijn inmiddels afgehaakt.
  Dit systeem wordt er door heen gedrukt, en de mantelzorgers zijn de dupe. Daarnaast moet de gemeente veel geld betalen aan Puur Zaans. Geld dat beter voor andere doeleinden kan worden gebruikt. De winkeliers zitten hier echt niet op te wachten.

 • Ruud (brabozaankanter)

  @ Orkaan
  Geen dank 😉

 • H. Kamper

  Het offline halen van de website is duidelijk een brevet van onvermogen. De aanbesteding had niet mogen worden gegund aan een ZZP’er (Denise de Vries) gezien de omvang van de aanbesteding. Gemeente Zaanstad moet eigenlijk de digitale mantelzorgpas definitief terugtrekken en zich intern afvragen hoe dit allemaal is veroorzaakt want Puur Zaan (Denise de Vries), ZON en gemeente Zaanstad zitten duidelijk niet op een lijn en communicatie is toch wel erg belangrijk! Dit gaat keer op keer mis.

  Even een theoristische berekening wat gemeente Zaanstad kwijt is aan ZON betreffende de mantelzorg bon. Vroeger was de mantelzorg bon 200 euro (voor 2015), nu nog maar 150 euro sinds ZON het e.e.a. heeft uitgevoerd nl. de oude papieren mantelzorg bon besteedbaar te maken binnen Zaanstad. Zeg dat er 2000 mantelzorg bonnen worden verstuurd in Zaanstad dan kost ZON ongeveer 100.000 euro per jaar (50 euro x 2000). Nou dat is pas een verdien model! Af en toe een nieuwsbrief (digitaal) versturen naar aangesloten ondernemers of een ondernemer benaderen (digitaal) of die de mantelzorg bon wil accepteren.

  Geachte lezers, we hebben het hier over publieksgeld dat niet op een verantwoordelijke wijze wordt besteed.

 • A.J.Gigengack-Kan

  Doodzonde dat zo’n mooi initiatief door ZON naar de knoppen wordt geholpen. Ik als winkelier heb helaas net een mailtje gestuurd naar mevrouw de Vries dat ik per direct stop als acceptant van de Zaanse Cadeaubon.

 • H. Kamper

  De amateur heeft de website weer online gezet. Website is nog steeds niet goed. Dit is toch niet te geloven. Dit krijg je nou gemeente Zaanstad als je dit uitbesteed aan een ZZP’er. Schande vind ik dit.

  De PAS is NIET veilig en als je bent berooft, of hij is niet bezorgt moet je 5 euro betalen voor een nieuwe. Echt belachelijk. Wat een waardeloze service van Puur Zaans.

  De mantelzorger heeft van Puur Zaans een extraatje gekregen. De Puur Zaans Pas. Dit betekent dat alle aangesloten ondernemers in Zaanstad geen bijdrage meer hoeven te betalen aan Puur Zaans voor de Puur Zaans Pas. Scheelt weer in de kosten.

  Als ondernemer heb ik totaal geen vertrouwen in Puur Zaans, ZON en gemeente Zaanstad betreffende de mantelzorgpas! De implementatie is zo amateuristisch uitgevoerd in gemeente Zaanstad en daarbij de belachelijke hoge kosten die de belastingbetaler betaald om dit uit te voeren door Denise de Vries van Puur Zaans voor 29875 euro per jaar.

  Ik accepteer de mantelzorgpas/Paar Zaans Pas niet omdat ik niet in zee ga met een stelletje amateurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *