Zaanse ooievaars…

Van alle kanten kwamen de afgelopen weken de ooievaars aangevlogen. Wij spotten ze bij de Hempont, en ook fotograaf Erik Esteie legde ze daar vast.

En toen mocht ook nog de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek haar 500e lid verwelkomen: Blanka Kratochvilova. Dat gebeurde met haar foto’s van het ooievaarsnest in het Vijfhoekpark.

Drie keer is scheepsrecht: de ooievaar is vanaf nu een Zaanse vogel.

De Vogelbeschermingswacht Zaanstreek is blij:

“Blanka is een verwoed natuurfotografe en heeft ook menig vogeltje gefotografeerd. Verschillende foto’s van haar hebben al in het clubblad de Kieft gestaan. Met haar lidmaatschap zullen dat er ongetwijfeld meer worden. Ooievaars hebben haar bijzondere interesse. Het eerste broedpaar sinds 110 jaar in de Zaanstreek – in het Vijfhoekpark in Zaandam – viel haar al snel op. Omdat ze zich zorgen maakte over mogelijke verstoring heeft ze o.a. geregeld dat de gemeente daar een rood-wit lint en ketting heeft gespannen met een tekst om wandelaars met honden op afstand van de nestpaal te houden.”

Boven die foto die wij eind augustus namen, onder de foto van Erik Esteie (juli 2020) en onze foto nog eens in het groot. Daaronder het ooievaarspaartje op het paalnest in het Vijfhoekpark (foto Blanka Kratochvilova). En daaronder het 500e lid zelf.

Hempont, foto Erik Esteie
Ooievaars aan de Amsterdamse kant van de Hempont (De Orkaan)
Ooievaars in het Vijfhoekpark (Foto Blanka Kratochvilova)
Lid nr 500 (foto Guda Floris)
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *