Zaanse ouders staken 15 maart tegen vierdaagse schoolweek

De groep van Zaanse ouders die vorige week bij wethouder Gerard Ram vroegen om de vijfdaagse schoolweek te gaan handhaven, roepen medestanders op om op 15 maart te gaan protesteren bij de landelijke onderwijsstaking in Den Haag.

Hun oproep: “Beste ouders! Als jouw kinderen ook niet genoeg leerkrachten op school hebben, kom 15 maart dan ook naar het Malieveld!”

Om hun actie kracht bij te zetten hebben ze een poster gemaakt die gedownload en geprint kan worden om zo de actie te steunen (onder).

De ouders roepen via hun website ook op om bij de gemeente een handhavingsverzoek in te dienen en leerplichtambtenaren op te dragen de vierdaagse schoolweek te controleren. Volgens hen is er op diverse scholen al vaker dan de toegestane zeven keer een vierdaagse schoolweek geweest.

Ook is het mogelijk om via de website de petitie te ondertekenen waarin gevraagd wordt om meer in het onderwijs te investeren.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Eduard

    Was leuk om bij de wethouder te protesteren maar ook die zijn handen zijn gebonden en hij heeft maar te luisteren naar de beterweters in Dan Haag. En daar ben je dus met het protest op de goede plek. Misschien dat de heer Rutte over de brug komt en de 2 miljard die gereserveerd waren voor zijn goede vrienden de multinationals nu in o.a. het onderwijs kan steken.Hoop alleen dat hij het vaasje in zijn hand niet breekt.

  • Alex

    Bij de demonstratie 15 maart dan ook links met den wonden massaal aanwezig onder leiding van aanvoerder Asscher. Misschien dat de PVDA weer wat kleur kan krijgen, want de SP en PVV bereiken hoe dan ook niets voor hun kiezers in het parlement. De SP eigenlijk alleen via dochtervereniging FNV misschien 15 maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *