Zaanse Schans zoekt complete vervanging bestuur

Stichting Zaanse Schans is op zoek naar een voorzitter en twee bestuursleden. Dit nieuwe trio zal het onafhankelijke bestuur moeten gaan vormen zonder de ballast uit het verleden: 

‘Om het nieuwe bestuur zoveel mogelijk met een schone lei te laten beginnen zal het gehele huidige bestuur aftreden als de nieuwe bestuursleden zijn gevonden.’ 

Naast het kleine bestuur zal een adviserend Overleg Zaanse Schans (OZS) worden ingericht: 

‘Waarin de stakeholders, de gemeente en de vereniging Zaans Erfgoed participeren. Op termijn ligt ontwikkeling naar een Raad van Toezichtmodel voor de hand.’ 

Het huidige bestuur wordt voorgezeten door Piet Oudega, met daarbij twee onafhankelijke leden en vertegenwoordigers de bewoners, Stichting Zaans Museum (oud-directeur Jan Hovers staat nog op de site vermeld) en Vereniging De Zaansche Molen.

Kandidaten die over bijzondere eigenschappen beschikken (constructief kunnen werken – dus liever niet afbreken -, verbinder, proactief en transparant zijn, en ook nog humor om te lachen hebben, houden van wandeling bij kaarslicht etc.…), kunnen reageren. Maar dan mag je niet op de Schans wonen of werken, raadslid of wethouder en/of boef zijn. Lees hier het complete profiel.

Op de foto boven zie je de advertentie die door de stichting in de Volkskrant werd geplaatst (wij snappen daar niks van: De Orkaan heeft aan de Zaan een veel beter bereik).

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Peter Blokker

    Van welk jaar is die advertentie?

  • kees elsinga

    In 1 keer naar het Raad van Toezicht model zou beter zijn.

  • Het werd hoog tijd. Het grootste probleem op de Zaanse Schans is al jarenlang de Stichting Zaanse Schans c.q. de gemeente Zaanstad. Die mensen, men noemt ze ook wel eens ambtenaren, snappen niets van de dagelijkse realiteit, hoe het is om met je poten in de klei te staan. Op de Zaanse Schans wordt naar tevredenheid gewoond, hard gewerkt en veel reclame gemaakt voor de Zaanse cultuur & bouwkunst. Als je daar als stadsbestuur afbreuk aan wilt doen en bepaalde bezoekersgroepen wilt weren, ben je duidelijk op de verkeerde weg. De Schans verdient geen bezuinigingen, beperkingen, maar verbeteringen, verfraaiingen, uitbreiding en investering. Het reclamebord voor Nederland dient haar bezoekers op passende wijze te verwelkomen, en ze niet weg te zetten als tweederangs burgers. De Zaanse Schans is nou eenmaal aantrekkelijker geworden als wij calvinistische heikneuters ooit hebben voorzien. En nu mogen mensen daar opeens niet meer van komen genieten? Laten we er maar eens mee beginnen om er vooral geen PVDA (ofzo) ex-wethouder tot baas te benoemen. En wat meer pragmatisch denken , aub, want met ideologisch gewauwel komen we niet verder op deze populaire parel aan de Zaan. Of moeten de strenge dominees het heft in handen blijven houden, in dit ozo vrijdenkende mini-landje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *