We vroegen ons onlangs al af wie de amateur scheidsrechter van het jaar wordt. Nu, een paar dagen voor het sluiten van de stemming gaan twee Zaanse arbiters aan kop in de tussenstand van Noord-Holland bij de scheidsrechter van het jaar verkiezing. De ervaren Eren Acar en aanstormend talent Tessa Jongert maken met deze tussenstand kans op een vervolg van de verkiezing dat kan leiden tot de titel in januari.

We stonden wel even te kijken toen we de website van de verkiezing verversten. Lag het aan de podcast die we maakten met Eren (geklommen van 7 naar 1) en Tessa (geklommen van 23 naar 2)?
Of is het hun tomeloze inzet en netwerken langs de velden?

De tussenstand op woensdag 8 november
De podcast met Eren Acar en Tessa Jongert.

Feit blijft dat er nog niks zeker is tot het laatste fluitsignaal heeft geklonken en dat er nog tot zondag gestemd kan worden via deze link. Alle deelnemende scheidsrechters uit Zaanstad zijn bij elkaar te vinden via dit linkje.

Uit elke provincie van Nederland wordt per categorie de (assistent-)scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen. Zo blijft er een groep van 12 genomineerden per categorie over (4 per provincie) . Het aanstormende talent (t/m 18 jaar) wordt op landelijk niveau uit alle genomineerden aangewezen door de vakjury op 6 januari 2024.

Na een motivatiebrief die de kandidaten moeten schrijven wordt er ook nog een wedstrijd beoordeeld die zij fluiten. Op 6 januari 2024 wordt dan bekend wie de amateur scheidsrechter van het jaar is geworden.

De orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Tessa Jongert bij VV Assendelft

Door: Edwin Kleiss.