Zaanse vrienden gaan de ultieme uitdaging aan 

Op woensdag 21 juni wagen Sjors Brand en Tom de Vos, beiden 27 jaar oud, zich aan de ultieme uitdaging. Ze zullen tussen zonsopkomst en zonsondergang dwars door alle 12 provincies van Nederland fietsen, een afstand van maar liefst 400 kilometer.

Hun doel is om geld in te zamelen voor stichting MIND en ze roepen iedereen op om mee te fietsen of hen te steunen.

Deze buitengewone onderneming vindt plaats op de langste dag van het jaar, 21 juni, ook wel bekend als de zomerzonnewende. Met 16 uur en 44 minuten zonlicht hebben ze voldoende tijd om hun missie te voltooien. Het zal een serieuze uitdaging worden waarbij niet alleen hun fysieke uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld, maar ook hun mentale kracht.

De motivatie achter dit initiatief is persoonlijk. Tom deelt zijn eigen ervaring met depressieve gevoelens en benadrukt het belang van hulp zoeken. Fietsen heeft hem geholpen en nu wil hij anderen inspireren. Sjors benadrukt de positieve impact van fietsen op het mentaal welzijn en het belang van openheid over mentale gezondheid. Ze willen met deze actie aandacht vragen voor psychische problemen.

Stichting MIND zet zich in om psychische problemen te voorkomen en biedt ondersteuning aan mensen die hiermee te maken hebben. Ze willen mentaal welzijn op de politieke agenda zetten en hebben een anonieme hulplijn beschikbaar voor steun. Sjors en Tom willen zoveel mogelijk geld inzamelen om psychische problemen te helpen voorkomen en mensen te ondersteunen.

Zelfs als je geen financiële bijdrage kunt leveren, kun je nog steeds helpen door je aan te melden als fietsknecht. Op die manier kun je een deel van de route met hen meefietsen en hun moreel hooghouden. Volg Sjors en Tom op sociale media om hun avontuur te volgen en ondersteun hun initiatief voor stichting MIND.

Door: Merel Kan; foto en informatie van MindSummerRide.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *