Zaanse Zwem Challenge afgelast (nu: Kano-uitdaging)

Omdat volgens de gemeente de kwaliteit van Zaanwater niet goed genoeg is om in te zwemmen kan de Zaanse Zwem Challenge niet doorgaan.

In plaats daarvan zullen de deelnemers aan de Challenge per kano het traject afleggen.

De organisator, de Junior Kamer Zaanstreek, laat via Facebook weten dat zaterdagmiddag de gemeente Zaanstad heeft besloten “dat op basis van een recent meetrapport de kwaliteit van het water in de Zaan niet voldoet aan de norm voor open water zwemmen.”

Zwemmen is de Zaan is dus niet mogelijk. Als alternatieve Challenge heeft de organisatie gezorgd voor een ‘ludieke’ variant met kano’s:

“Uiteindelijk doen we het om geld op te halen voor de kinderafdeling van Zaans Medisch Centrum, dus laten we er met elkaar toch een mooi evenement van maken!”

Voor de deelnemers zijn kano’s geregeld om alsnog het parcours in de Zaan af te kunnen leggen langs het Zaans erfgoed.

Naast de fabriek van Duyvis is een evenemententerrein ingericht. Het oorspronkelijke programma voor toeschouwers en VIP’s gaat gewoon door en ook de invulling van eten, drinken en muziek op het terrein blijft ongewijzigd. Er hebben zich 274 deelnemers ingeschreven die geĆÆnformeerd over de nieuwe invulling.

Foto: Duitse kanovaarders op de Zaan (1930-1940) ter hoogte van de Kalverringdijk met afgeknotte molen De Os op de achtergrond. (Gemeentearchief Zaanstad).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *