Zaanstad boswachter op Hembrugterrein? Plofbospark?

Niet het hele Hembrugterrein wordt verkocht aan het Arnhemse vastgoedbedrijf ABC Planontwikkeling. Zij kopen alleen de 30 hectare waarop gebouwen staan en gebouwd kan worden. Het Hembrugbos van 12,5 hectare is buiten de koop gebleven.

Het is de bedoeling volgens het persbericht dat het Rijksvastgoedbedrijf in overleg met de gemeente Zaanstad naar buiten heeft gebracht “dat het bestaande bos naar de gemeente Zaanstad gaat en op termijn toegankelijk is voor het publiek.”

Persvoorlichter Frank Wassenaar van het Rijksvastgoedbedrijf zegt dat er

“gesprekken met de gemeente gaande zijn met de wederzijdse bedoeling dat het bos overgaat naar Zaanstad.”

Over de voorwaarden waaronder de overgang plaats moet vinden moet nog overeenstemming bereikt worden. Die voorwaarden zijn deels van financiële aard, het terrein is namelijk geld waard volgens het Rijksvastgoedbedrijf maar ook het onderhoud “kost nogal wat”.

Dat de gemeente het bos zou moeten kopen is overigens niet zeker, het kan om “om niet” (voor niks) omdat de gemeente vervolgens voor het onderhoud en de toegankelijkheid zorg moet dragen.

Woordvoerder Lenny Beijerbergen van Zaanstad zegt “dat het nog te vroeg is om iets over de gesprekken te zeggen omdat we in de verkennende fase zitten”. Ook kan Zaanstad nog niets zeggen over de financiële consequenties die de exploitatie van het bos zouden hebben, “dat is een volgende stap” aldus de woordvoerder.

De zes partijen die uiteindelijk een bod hebben uitgebracht omdat zij de beste plannen indienden, hebben allemaal alleen op de 30 hectare bebouwbare grond geboden aldus het Rijksvastgoedbedrijf. ABC Planontwikkeling bracht het hoogste bod uit. Huurders die nu op het terrein zitten gaan van de nieuwe eigenaar huren. Sommige gebouwen zullen worden verkocht.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *