Zaanstad brugloos…

Een bruggetje meer of minder eruit… dat merkt niemand natuurlijk.

De Betarixbrug weg, de Wilhelminabrug gesloopt, de Zaanbrug op de nominatie om er langdurig uit te gaan, het bruggetje bij het Volkspark* al een half jaar uit de vaart… en nu dus ook de fiets- en voetgangersbrug bij het ZMC en de AHXL richting Hoornseveld.

Vergeleken met de Beatrix-, Wilhelmina- en Volksparkbrug zal dit exemplaar in een recordtijd vernieuwd worden: 7 weken! (We waren net zo blij met het eindelijk-affe fietspad, krijgen we dit!)

* Het bruggetje bij het Volkspark is sinds september 2019 weg, de nieuwe brug zou eerst in december klaar zijn, later beloofde wethouder Slegers dat het februari zou zijn… hij heeft nog 3 dagen…

Foto’s en tip: Edwin Wielenga.

brug fietspad ZMC edwin wielenga bord

brug fietspad ZMC edwin wielenga

Deel dit artikel:

12 reacties

 • T.Lameijer

  Als je de werkzaamheden observeert begrijp je al snel waarom het zeven weken duurt. De schaftkeet draait ‘overuren’ maar daar zullen wel de ‘werkbesprekingen’ plaats vinden.

 • Clemens Oderkerk

  Klopt, verleden week wat werkzaamheden uitgevoerd, afgelopen maandag en dinsdag geen werkzaamheden, hedenochtend tot 12uur met 2 dienstauto’s wat spullen verzet/geplaatst aan zmc zijde van de Gouw, om 13.30uur met 2 man werkzaamheden aan brugdek, 15.00 uur einde werkzaamheden….tja, 7 weken moeten oudere mensen een forse omweg maken om naar zmc/apotheek/albert heijn te gaan, schooljeugd fiets over de looppaden etc, appie zal beduidend minder chips en snoep verkopen etc.
  is de gemeente in staat om deze werkzaamheden wat vlotter uit te voeren en de bewoners/schoolgaanders niet zo te pesten?

 • Patricia Fransen

  Het bruggetje naar het Volkspark is medio maart klaar, als we de brief van de aannemer mogen geloven….

 • Frits Groen

  Wordt het niet tijd om alle alcohol uit het gemeentehuis te verwijderen zodat de plannenmakers weer helemaal nuchter achter hun bureau plannen gaan maken die wèl rekening houden met de belangen van de Zaanste burgers.

 • Tiny wik

  Ik ben zo blij met deze gemeente want ik hou geld in mijn portemonnee om dat ik niet meer van uit de Rosmolen naar de stad kan
  Helaas kan ik niet lopen van en naar het station om naar de Hema tegaan. Wij moeten toch zo nodig zelf standig wonen en voor ons zelf zorgen! DANK JE WEL GEMEENTE EN CONNEXION

 • Mevr. Bakker-ter Weeme

  Helemaal mee eens. De Ybrug in het zveldpark is al tien dagen dicht. De eerste paar dagen werd er hard gewerkt om het wegdek te verwijderen. Maar sinds die tijd is er niets meer gebeurd. Wegdek,werkers weg, wat nog meer? Nou ja, zeven weken. Duurt nog wel even dus.

 • Dick van den Dobbelsteen

  Zo kan ik nog wel een paar bruggen in Zaandam opnoemen, die ten dele worden gebruikt, terwijl ze gemaakt zijn voor al het verkeer. Deze objecten zijn tijdens de spits voor motorvoertuigen niet te gebruiken, of helemaal niet, terwijl de desbetreffende bruggen daar wel voor gemaakt zijn. Ik zal er een paar benoemen.
  Brug Joachim Kleinsorgstraat – Panneroodstraat, Vaartbrug ( Botenmakersstraat ), William Pontbrug, en uiteraard de Busbrug.
  Wellicht ben ik er nog een paar vergeten, maar deze bruggen schieten mij zo even te binnen. Zonder er echt over na te denken.
  Dure bruggen die niet ten volle worden gebruikt, waarvoor zij gebouwd zijn.

  • André van Beveren

   Bepaalde bruggen hebben slechts een beperkte capaciteit. Je kan geen 60.000 voertuigen over een brug jagen terwijl er maar ruimte is voor 12.000. Dat zal misschien niet voor alle bruggen gelden maar er zijn vast geldige redenen waarom een brug lijkt beperkt gebruikt te worden.

 • Wouter van waas

  Affe is geen woord wel een aap

 • Jan Nijkamp

  Om de lijst nog wat langer te maken: de bruggetjes bij het Kalverpolderpad achter de Zaanse Schans liggen er al sinds december 2019 uit.

 • Arthur Doets

  En dan hebben we het nog niet gehad over de fietsbrug bij het station die al twee jaar in de maak is en de toegang tot Westerwatering ernstig belemmert…………….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *