Zaanstad controleert opslagboxen (alles πŸ‘) (& audio πŸ”ˆ)

We kregen een persbericht van Zaanstad: “Op donderdag 8 juni controleerde de gemeente samen met politie en brandweer verschillende particuliere opslagboxen aan de Omweg in Assendelft. Bij deze controle werd ook een speurhond ingezet die getraind is op het vinden van gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld voor de productie van synthetische drugs.”

Tot zover alles okΓ©. Lekker berichtje: Drugs in opslag Assendelft! We zagen het al voor ons. Daar kunnen we als journalist wel wat mee…

En dan deze spoiler: “Tijdens de controle werden geen gevaarlijke stoffen of verboden goederen aangetroffen.”

In de prullenbak dan maar? Is goed nieuws dan geen nieuws? Natuurlijk wel: Geen Drugs in Assendelft.

Waarom doet Zaanstad dat? “Opslaglocaties kunnen – mede door hun anonieme karakter – gebruikt worden voor de opslag van drugs en/of grondstoffen voor de productie van drugs. Deze integrale controle bij opslagboxen vond plaats vanuit het project Cottica, dat inmiddels al enige tijd actief is in Zaanstad en zich richt op (handel in) verdovende middelen.”

Cottica? Wikipedia:

“Cottica of Cotticadorp is een klein Marron-dorp in het Surinaamse district Sipaliwini, in het ressort Tapanahony. Het dorp ligt op 104 meter boven zeeniveau aan de Lawa rivier die de grens vormt met Frans-Guyana. Het vormde vroeger de zetel van een granman van de Aluku-Marrons. De zetel werd verplaatst naar het stroomopwaarts gelegen Franse Papaichton.”

Niet erg ‘woke’ deze naam.

Door Piet Bakker. Bronnen: persbericht Zaanstad, wikipedia, Zaanstad (foto’s).

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Didier Hennequin

    Normaal gesproken mag zo’n ‘schot hagel’- controle alleen in aanwezigheid van de douane. Staat er in de APV dat de gemeente dit mag doen? En is het onderzoek dan ook beperkt? Of mag de gemeente dan op alle VGEM-goederen controleren, zoals in het artikel gesuggereerd wordt? ’t Is dan nogal een mandaat… Begrijp me niet verkeerd, het is ongetwijfeld’ voor de goede zaak’, maar zonder justitiΓ«le goedkeuring houdt aldus verkregen bewijs geen stand, dunkt me.

  • Rienk Spiekstra

    in het volledige persbericht van de gemeente stond dat er werd meegewerkt met douane en OM.

  • Niek A.F. Grandiek

    En toch komt er een luchtje van wantrouwen en achterdocht voorbij. Gaat de politie snelheidscontroles houden als er nooit te hard wordt gereden…..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *