Zaanstad gaat handhaven: zonnepanelen Harry Slinger per onmiddellijk weg

De gemeente gaat vandaag beginnen met het verwijderen van de zonnepanelen van het historische pand van zanger Harry Slinger in Westzaan.

Na een slepend conflict over de niet betaalde leges door Slinger, zegde Zaanstad per 1 januari Slinger aan dat hij drie maanden de tijd had om of de leges te voldoen of de illegaal geplaatste panelen weg te halen. Die termijn verstrijkt vandaag.

De gemeente wil niet wachten tot maandag:

“We weten hoe de heer Slinger is. Als hij ons kan pakken op een procedurefout dan doet hij het. Wij hebben hem drie maanden gegeven en die drie maanden zijn vandaag voorbij. Als we tot morgen wachten stuurt hij ons een advocaat op het dak omdat we ons niet aan onze eigen termijn houden, zoiets van ‘Je loog tegen mij’.”

(Terzijde: het dak van het stadhuis heeft (nog) geen zonnepanelen, dat mocht niet van architect (zonnekoning) Sjoerd Soeters.)

Slinger beraadt zich op de volgende stappen.

“Ik heb al gedreigd bij het stadhuis naar binnen te rijden, maar misschien moet ik me eerst aan mijn eigen panelen vastketenen. Het hangt een beetje van het weer af, als het zonnetje schijnt wordt het de laatste optie.”

De gemeente wil niet zeggen hoe laat ze bij Slinger voor de deur staan, “dat houden we nog even voor ons, maar één ding ding is zeker: ‘You Can’t Fuck With Zaanstad’.”

Deel dit artikel:

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *