Zaanstad gaat Maserati ‘vernietigen’

Het overkomt ons ook wel eens, we parkeren de Maserati ergens, en na een paar weken denken we: “waar stond-ie ook al weer.” En als we het ons niet meer kunnen herinneren, kopen we gewoon een nieuwe.

Zoiets moet gebeurd zijn toen de eigenaar van de zwarte Maserati Quattroporte Sport GTS zijn auto langs de Rosbayerweg in Wormerveer zette. Vergeten! Kan gebeuren.

De gemeente Zaanstad is keihard als het moet, op 20 januari 2019 hadden ze er genoeg van en lieten ze de auto met kenteken 45-ZG-PR afslepen naar Hoogwout BV in Oostzaan. Maar dat is niet alles…

“Een object dat (na betaling van wegsleep- en/of opslagkosten) op 13 februari 2019 niet is opgehaald door de eigenaar, wordt diezelfde dag nog vernietigd.”

Beetje zonde… de oorspronkelijke prijs van de Maserati Quattroporte Sport GTS was € 182.370. Dat is nu een stuk minder maar op Marktplaats betaal je toch al snel € 25.000 voor een exemplaar van 10 jaar oud.

De speelgoed-Maserati op de foto vertoont wel enige gelijkenis met de echte maar kost een stuk minder.

Deel dit artikel:

20 reacties

 • Henk Luijt

  Ach, Maserati is niet het eerste merk dat bij je opkomt als het over sustainibility gaat. Door de shredder halen is dan helemaal in lijn met de verspilling en overconsumptie die dit merk uitstraalt.

 • Sam Huisman

  Ok,verkoop het object en gebruik het geld om bomen te planten binnen de gemeente of langs de wegen. Schredden is zonde.

 • Egbert Visser

  Hoe stond deze auto geparkeerd?
  Als de auto op de openbare weg in een parkeervak heeft gestaan dan mag de gemeente deze auto niet zomaar wegslepen als daar geen reden voor is.
  De auto heeft een kenteken dus de eigenaar moet bekend zijn.
  Ook al heeft de eigenaar geen wegenbelasting betaald en is de APK verlopen dan nog mag de gemeente de auto niet wegslepen.
  Vermoedelijk heeft deze auto dus op een plek gestaan waar dat niet mocht.

 • Henk Luijt

  Vroeger was je trots als je auto 220 pk had. (en stiekem vind ik dat natuurlijk nog steeds mooi) Nu ben je trots als ie 1:22 loopt.

 • Wietse Jongsma

  Loop elke dag met de hond over de Rosbayerweg maar heb die auto nog nooit zien staan zal dus ergens bij een verzamel gebouw gestaan hebben en dat is meest al eigen grond bij die gebouwen

  • Weet uit eigen ervaring al is het eigen grond wat openbaar toegankelijk is dan nog plakken ze er een sticker erop. De regels zijn best raar wat dat aangaat had het met een aanhanger op mijn oprit voor mijn garagebox. Nu er rood/witte ketting omheen zit mag het ineens wel, eerst lelijk met rood/witte ketting maken dan is het dus wel toegestaan. Ik snap hem niet, maar het is blijkbaar nu eenmaal zo.

 • Polleke van Delft

  Onderwerp Maserati vernietiging. Kennelijk is (wordt) hier in strijd gehandeld met de rechten van de Mens?
  Mogelijk was er zelfs sprake van Overmacht? Zo ga je toch niet om, met je medemens de Burgers inwoners bevolking van Nederland. Gelet op de grondwet van Europa (verdrag (275) van Rome artikel IV-447,lid 2 heeft deze text pas rechtsgevolgen op enig moment waarbij hij in werking is getreden. In deze situatie met toepassing van Artikel II-77: Eenieder heeft het recht de goederen die hij rechtmatig heeft verkregen in eigendom te bezitten,te gebruiken erover te beschikken en te vermaken. Niemand mag zijn eigendom worden ontnomen, behalve het algemeen belang, in die gevallen en onder de voorwaarden waarin de wet voorziet en mits het verlies tijdig op billijke wijze wordt vegoed. Voor zover bekend is het aannemelijk en het bewezen geacht kan worden dat overtreding van een (korte)? tijds Limiet) ; niet kan resulteren tot vernietiging van enig (kostbaar roerend) zoals billijk enredelijke geacht kan worden. Zie ook Recht op een 1e Behoorlijk bestuur artikel II-10I 2e dit recht behelst met name a) het recht van eenieder te worden gehoord voordat jegens hem (eigenaar-houder van deze Maseratie)voor hem nadelige individuele maatregel wordt genomen. ( vernietiging Maseratie.)De rechter bepaald afhankelijk van de omstandigheden wanneer er sprake is van een redelijke termijn. Voorbeeld :Het mag niet zo zijn dat de Burger zich aan een termijn moet houden voor het indienen van een bezwaarschrift,en integen stelling B en W, wel zichzelf een termijnverlenging mogen toekennen, om dan weken soms maanden later te reageren op het Bezwaarschrift van de betreffende Burger = rechtens Onjuist?

 • Jaap

  Niet vreemd hoor, Zaanstad is al veel langer zwaar van ’t padje.
  Ze weten echt niet meer wat ze doen. Neem aan dat dit om Handhaving gaat ?
  Tja.. die helemaal.

 • Ben van Roode

  Maserati eindigt met een I en shredder schrij je als shredder.

  • Dennis de Kamper

   Voordat u anderen verbeterd, even uw zin nalezen. Er staat bij u ook een behoorlijke fout in. Dat vind ik dan weer heel erg leuk.

   • Ben van Roode

    Een tikfout is iets anders dan een verkeerde spelling of schrijfwijze. En waarom mag ik niet helpen om een ander beter te laten schrijven?

 • Polleke van Delft

  Arrogantie van de Macht?

 • Nicky075

  Dit is wel apart. Vorig jaar nog stond er een scooter 5 weken lang voor de plattegrond bij Station Zaandijk. Ook na herhaaldelijk melden werd dat ding niet opgehaald, ondanks dat er mooie borden staan dat voertuigen buiten de daarvoor bedoelde plekken binnen 1 uur worden weggehaald.

  Lijkt dus willekeur en een zieke vorm van afgunst te zijn.

 • Jaap Meeuwsen

  Over spelvauten gesproken Ben, schrij = schrijf 🙂

  Overigens, mocht Zaanstad hem toch versnipperen, ze mogen hem ook bij mij voor de deur achterlaten hoor, ik zal er goed voor zorgen.

 • Ben van Roode

  Via het chassisnummer is via de importeur na te gaan aan welke dealer de auto is geleverd. De dealer heeft ongetwijfeld ook een registratie. Ook de APK keuring moet gegevens opleveren wie de auto ter keuring aangeboden is. Tenslotte zet de auto op een veiling. Er zijn liefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *