Zaanstad haalt bakzeil bij zaak Watak: illegale aanbouw blijft

De illegale aanbouw van mevrouw Watak aan de Krokusstraat 3 in Koog aan de Zaan mag ’tijdelijk’ blijven vanwege de mantelzorg die daar verleend moet worden.

Na een positieve uitspraak van de rechtbank heeft Zaanstad nu een omgevingsvergunning verleend voor het “het tijdelijk gebruiken van de aanbouw in afwijking van het bestemmingsplan ten behoeve van mantelzorg.”

Zaanstad schrijft ook:

“naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank wordt in een nieuwe beslissing op bezwaar de gevraagde vergunning verleend. Tegen dit besluit kan daarom geen bezwaar ingediend worden en verwijzen wij naar de beroep clausule hieronder.”

Die clausule is: “belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit kunnen binnen 6 weken na de datum van verzending van de beslissing op bezwaar, waarin alsnog is overgegaan tot verlening van de gevraagde omgevingsvergunning, een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland.” Dus geen bezwaar maar wel beroep?

De beslissing van Zaanstad om in 2016 al een permanente omgevingsvergunning te verlenen was “met de kennis van nu” niet juist, schreef wethouder Tuijn al eerder op vragen van Juliëtte Rot (DZ).

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Jos Blomkwist

  Zaanstad is zoals gebruikelijk goed in het recht praten wat krom is. Het is wel een goed voorbeeld van de manieren waarop een overheid het vertrouwen van de burger kan frustreren. Niemand gelooft toch meer dat dit recht doen is?

  • Martin Hoornweg

   Deze voorlopige omgevingsvergunning is dan wel gegeven voor nu maar dat zegt niks.
   Dit is een geschil tussen de de Wataxjes en de Gemeente Zaanstad. (Die stinkt aan de kant van diezelfde Gemeente). Maar let op als de rechter uitspraak gaat doen in de rechtszaak van diezelfde Wataxjes en de buren. Die uitspraak zal er voor zorgen dat het RECHT echt zal zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *