Zaanstad heeft nieuwe griffier: Raymond Jeene

Raymond Jeene is de nieuwe raadsgriffier van Zaanstad. Hij volgt Jorrit Jongbloed op die per 1 mei naar Eindhoven vertrok.

Jeene was griffier in Delft en werkte eerder voor de gemeente Rotterdam en bij de ministeries van OCW, Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij penningmeester van de Vereniging van Griffiers.

Zaanstad (157.166 inwoners) is groter dan Delft (104.572 inwoners) waar Jeene ruim 7 jaar werkte (promotie dus).

In de Orkaan-jaren (vanaf 2014) hadden we met twee griffiers te maken: Ben Nijman (tussen 2014 en 2019) en zijn opvolger Jorrit Jongbloed (2019-2022). Bij het afscheid van Jongbloed legden we ook even uit wat een griffier was: “een spilfunctie in de relaties van de raad met het college, de ambtelijke organisatie en mogelijk ook de buitenwereld.”

Zij ze blij met hem in Zaanstad?

“De werkgeverscommissie vanuit de gemeenteraad heeft een nieuwe griffier geworven. De werkgeverscommissie is verheugd een zeer geschikte raadsgriffier te hebben gevonden in de persoon van Raymond Jeene.”

Foto’s van de installatie. Boven zien we nog net hoe Peter van Haasen (PVV) en Tjeerd Rienstra (VVD) het op één na onderste knoopje van hun colbertjasje dicht doen, zij weten hoe het hoort. De meeste andere raadsleden (m/m) hebben geen colbertjas aan wegens de warmte. Melchior Mattens (PvdD) en Marc Wit (CDA) hebben er wel één maar dat doen zij alleen aan als ze voor de camera frontaal in beeld zijn. De man links met de rode boerenzakdoek (statement!) als pochet is Jos Kerkhoven (DZ). Een aantal raadsleden (m/m) draagt een overhemd met korte mouwen (dat vinden wij eigenlijk niet kunnen – opgerolde mouwen mag uiteraard wel).

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *