Zaanstad herschrijft brief…

Een brief van zeven pagina’s aan de bewoners van de Wilhelminastraat en omgeving in Krommenie leverde vorige week een artikel in De Orkaan op.

Schrijver Jaap de Jong concludeerde dat het “een berg onverteerbare informatie en een doolhof aan afkortingen” was waar je als buurtbewoner geen chocola van kon maken.

Het artikel werd niet alleen veel gelezen en gedeeld, het leverde ook reacties van Zaanstad zelf op. Annius Hoornsta, directeur Gemeente Zaanstad en de wijkmanager van Krommenie waren het er eens dat de brief geen schoonheidsprijs verdiende.

Afgelopen week werd dan ook een nieuwe brief verspreid in de Wilhelminastraat en omgeving. Via De Orkaan was duidelijk geworden geworden dat de brief niet duidelijk was

“omdat er veel juridische en technische woorden in staan. (…) Daarom willen we de informatie die u vorige week van ons ontving in deze brief duidelijker maken.”

En daar schrijven we natuurlijk ook over: hulde!

Hoe mensen op het verkeerde been gezet kunnen worden, beschreef Jaap de Jong op zijn Linkedin-pagina naar aanleiding van het stuk. Ontvangers dachten dat de brief ging over het aanbrengen van dubbelglas: ‘Ze hadden alleen het onderwerp gelezen: raamsaneringsplan. Toen dachten ze: nieuwe ramen? Dat hoeft van mij niet. En weg ging de brief.’

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *