Zaanstad koopt buurthuizen De Lorzie en A3 voor € 1,1 miljoen

Na het faillissement van Welsaen belanden ook de de buurthuizen De Lorzie in Wormerveer en A3 in Assendelft in de failliete inboedel. De curator wilde in november de buurthuizen wel aan de gemeente verkopen maar vroeg te veel geld aldus Zaanstad.

De gemeente heeft de prijs terug weten te brengen van ruim € 1,3 miljoen naar iets minder dan € 1,1 miljoen en wil nu de buurthuizen overnemen.

Voor De Lorzie aan het Marktplein in Wormerveer (links boven) werd € 925.000 gevraagd door Kuijs Reinder Kakes. De gemeente stelt voor om € 720.000 te betalen voor het pand.

Voor A3 (Assendelft, Dorpsstraat, onder) vroeg dezelfde makelaar 385.000. De gemeente wil € 345.000 betalen.

Inclusief kosten koper wordt het bedrag € 735.000 plus €352.000, dus bijna € 1,1 miljoen. De gemeenteraad moet de verkoop nog goedkeuren.

a3

Het stichtingsbestuur van De Lorzie heeft een business case gepresenteerd voor een doorstart en wil eenmalig een aanvullende subsidie van de gemeente. Ook het stichtingsbestuur van A3 wil zelfstandig verder. “Dit heeft het college voldoende vertrouwen gegeven om met de curator de onderhandeling te openen over de aankoop van De Lorzie en A3 uit de failliete boedel.”

De gemeente kan tot 15 september 2015 nog onder het contract uit. Tot die tijd is er ruimte om met de stichtingsbesturen over de haalbaarheid van de koop- of huurconstructie van het buurthuis te onderhandelen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *