Zaanstad onderzoekt alternatieve locatie Kogerveldschool

De gemeente Zaanstad gaat onderzoek doen naar de ‘haalbaarheid en wenselijkheid’ van een alternatieve plek voor de Kogerveldschool.

Aanvankelijk was de groenstrook aan de Veldbloemenweg uitgekozen, maar vanuit de buurt kwamen veel protesten omdat daarmee een groenvoorziening en een speelplaats zou verdwijnen.

De buurt verzamelde inmiddels ruim 1.300 handtekeningen tegen de bouw van een school op deze plek. Ook via Facebook, raamposters en spandoeken wordt actie gevoerd.

Een definitief besluit over de nieuwe locatie van de school is nog niet genomen door de gemeente. Tijdens de bewonersavond op 7 juli is door bewoners een alternatieve locatie aangedragen in het Jagersveld. De woordvoerder van B&W:

“Deze locatie wordt momenteel onderzocht door de gemeente op haalbaarheid en wenselijkheid. Begin oktober wordt een nieuwe informatieavond georganiseerd om de uitkomsten van dit locatieonderzoek te bespreken met de bewoners van de Kogerveldbuurt en met buren van de alternatieve locatie in het Jagersveld.

Het college zal bij het nemen van een besluit over de nieuwe locatie van OBS Kogerveld (Veldbloemenweg of Jagersveld) de belangen van alle stakeholders meenemen. Na dit besluit zullen de plannen voor de school verder uitgewerkt worden. Dit zullen we doen in samenspraak met de omgeving en het schoolbestuur.”

Lees ook:

Raamaffiche dat verspreid wordt in Kogerveld, de afgebeelde school is niet de geplande, daar zijn nog geen tekeningen van bekend.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *