Zaanstad… Sintstad.. Mediastad… (nog meer foto’s)

Zaanstad maakt zich op voor de landelijke Sinterklaasintocht. De dranghekken worden geplaatst, camera’s geïnstalleerd, borden opgehangen, zwaaimomenten voorbereid, gebiedsverboden uitgevaardigd en het Sinterklaas-journaal houdt het waterpeil in de gaten…

De intocht is een media-spektakel, dit jaar nog meer dan anders vanwege de beladen discussie over Zwarte Piet die het feestje af en toe dreigt te overvleugelen.

Ad van den Berg, onze eigen man ter plekke, legde vorderingen van de collega’s vast. Hij zag NOS-verslaggever Martijn Bink met een statief sjouwen (boven). In het voormalige gemeentehuis van Zaandijk wordt een tijdelijke studio ingericht waar Dieuwertje Blok de uitzending gaat presenteren.

Actievoerder Kees Koppen (VOOR Zwarte Piet) samen met een radio 1 verslaggever. De Wereld Draait Door zou Koppen in de uitzending willen.

Een bewoner die in de voormalige oliefabriek woont heeft het verzoek van de NPO afgeslagen om zijn appartement ter beschikking te stellen. Hij staat op de foto met een breed armgebaar te praten met Ton Nijdam, de voormalige sinterklaas van Zaandijk.

De boot van het voetveer zal zaterdag dienst doen als cameraboot.

Burgemeester Hamming tijdens de generale repetitie bij de tijdelijke stoomboot.

Kinderen geïnterviewd

Opnames voor Sinterklaasjournaal

Lichtbak op Kalverringdijk.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *