Zaanstad sluit drugspand voor de tweede keer

Na de sluiting van vier drugspanden vorige week heeft Zaanstad vandaag bekend gemaakt dat er opnieuw een drugspand is gesloten. Een bedrijfspand aan de Penningweg 75a in Zaandam moet 12 maanden dicht.

In februari 2014 werd hetzelfde pand ook al voor 3 maanden gesloten wegens de vondst van 500 hennepplanten.

In het pand werden nu 486 hennepplanten gevonden, verdeeld over twee kweekruimtes. De ruimtes waren voorzien van meerdere ventilatoren en in totaal 27 assimilatielampen.

De politie stelde een onderzoek in nadat er wateroverlast was geconstateerd. Er kwam water via de roldeur naar buiten gestroomd.

Ook is geconstateerd dat er zowel diefstal stroom als diefstal water heeft plaatsgevonden. Verder stonden er op de begane grond, meerdere zakken potgrond, jerrycans met voedingstoffen en een aantal plastic potten.

Vorige week werden panden aan de Boterbloemweg in Kogerveld, de Kruijverstraat in Westerwatering, en Pro Patriastraat en de Zuiddijk in Zaandam gesloten.

Westerspoor is de ‘hotspot’ van de hennepteelt in Zaanstad. Sinds 2014 zijn op 13 plekken op het bedrijventerrein wietplantages aangetroffen, vier daarvan aan de Penningweg (Hennepweg?).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *