Zaanstad sluit shishalounges en snackbar in Zaandam

Een shishalounge (waterpijpcafé) aan de A.F de Savornin Lohmanstraat is vandaag op last van burgemeester Hamming voor vier weken gesloten.

Een shishalounge aan de Rozengracht en een snackbar aan de Zuidervaart moeten met ingang van vandaag voor een week dicht.

De brandweer heeft bij shishalounge Biladi aan de A.F de Savornin Lohmanstraat een veel te hoge concentratie koolmonoxide geconstateerd. De shishalounge is direct gesloten vanwege gevaar voor de gezondheid van de bezoekers. Ook is de shishalounge onderwerp van strafrechtelijk onderzoek.

De shishalounge aan de Rozengracht moet met ingang van vandaag voor één week dicht. Aanleiding is het binnenlaten van bezoekers na drie uur ’s nachts. In combinatie met eerdere geconstateerde overtredingen heeft dit geleid tot het besluit om de zaak tijdelijk te sluiten in het belang van de openbare orde en veiligheid en bescherming van het woon- en leefklimaat.


UPDATE: in de eerste versie van dit bericht stond dat het om de shishalounge PIMS gaat. Volgens de eigenaar is dat onjuist. Het was inderdaad onze interpretatie, maar nader onderzoek levert inderdaad op dat er nog een tweede shishalounge aan de Rozengracht is: Havanna. De gemeente heeft niet bekend gemaakt om welke zaak het ging.


De snackbar aan de Zuidervaart moet een week dicht vanwege het schenken van alcohol zonder in bezit te zijn van een Drank- en Horecawetvergunning. Ook hier was al eerder een overtreding geconstateerd.

Burgemeester Jan Hamming zegt in het persbericht van Zaanstad:

“Met de sluitingen geven we een duidelijk signaal af. Bewoners en horecabezoekers moeten er van op aan kunnen dat horecaondernemers bonafide zijn en zich verantwoordelijk gedragen. De meeste ondernemers doen dat gelukkig en werken samen met politie en gemeente aan een veilig en prettig uitgaansklimaat. Maar wie zich niet aan de regels houdt, die moet op de blaren zitten.”

Eerder sloot Zaanstad Rock Café Jinx, coffeeshop Moonlight en café Anadolu in Zaandam. in 2016 moesten het Shisha Lounge Café in Wormerveer en de Prima Bar in Zaandam tijdelijk dicht. Coffeeshop Green Heaven ging zelfs nooit open. In augustus 2017 werd een koffiehuis aan de Brigantijnstraat in Zaandam gesloten nadat er illegale gokpraktijken waren aangetroffen.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Nick

    De shisha lounge die Door de burgemeester dicht werd gegooid is na een rechtzaak tegen de gemeente van Zaandam weer opengegooid. Dit omdat de gemeente van Zaandam zn werk niet goed doet. Dat mag ook gezegd worden. Alle horeca eigenaren in Zaandam hebben problemen met de horeca afdeling op de gemeente. Dit allemaal mede door de nieuwe burgemeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *