Zaanstad sluit twee drugspanden in Zaandam

Een bedrijfspand aan de Pieter Lieftinckweg (Zaandam Zuid) en een woning aan de Heukelsstraat (Poelenburg) zijn gesloten voor zes maanden naar aanleiding van de vondst van drugs. In het pand aan de Heukelsstraat werden ook 150 kogelpatronen gevonden.

Na een controle door een deurwaarder op 13 februari werden in een bedrijfspand aan de Pieter Lieftinckweg verhuisdozen met pakketjes verdovende middelen aangetroffen. In totaal ging het om niet minder dan ruim 75 kilo hasj en een bol hennepgruis. Daarnaast zijn nog drie pers- en vermaalmachines gevonden en een koolstoffilter. Het pand is met spoed gesloten voor de duur van 6 maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. De politie doet nog verder onderzoek.

Op donderdag 9 februari is een woning aan de Heukelsstraat ook voor 6 maanden gesloten. Op 30 december 2022, heeft de politie Noord-Holland in de woning, naar aanleiding van een controle van het interventieteam van gemeente Zaanstad, meerdere sealbags met een totaalgewicht van 5 kilogram aan hennep aangetroffen. Ook zijn er 150 stuks aan 45 millimeter kogelpatronen, twee koolstoffilters en een slakkenhuis (een afzuigsysteem dat bij hennepkwekerijen wordt gebruikt) aangetroffen.

Boven: Heukelsstraat, onder: Pieter Lieftinckweg (foto’s en informatie van gemeente Zaanstad)

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *