Zaanstad stopt met handhaven afsluiting Dam

De afsluiting van de Dam voor fietsers en bromfietsers had volgens verkeershouder Gerard Slegers pas in moeten gaan nadat de Beatrixbrug open was gegaan voor alle verkeer.

Bovendien zou de afsluiting alleen vanaf 12.00 uur in de middag tot de volgende ochtend zijn. Nu staat 22.00-06.00 uur op de borden.

De Orkaan constateerde vrijdagavond de afsluiting en vroeg de volgende ochtend bij Slegers hoe het zat, volgens de wethouder “is gestopt met handhaven in overleg met de Burgemeester, direct nadat ik het bericht binnen kreeg.”

Zaanstad gaat uitzoeken wat er gebeurd is.

Ook vroegen we bij Zaanstad om een link naar het verkeersbesluit, dat we niet hebben kunnen vinden bij de verkeersbesluiten en in de bekendmakingen van de gemeente.

Lees ook: Borden houden fietsers en brommers niet tegen op De Dam

Dit bord staat nu bij de Dam.

voetgangersgebied bord

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Wéér een fout door de Gemeente rondom verkeersborden, -regels en handhaven!!! Wanneer treedt er op de desbetreffende afdeling nu eens zodanige schaamte op, dat men op cursus gaat of ontslag neemt? Want deze fout komt erop neer, dat over het door de uitgebreide terrassen voor voetgangers toch al versmalde Damplein nu ook nog eens (brom)fietsers mogen scheuren. En reken maar, dat de racende maaltijdbezorgers die ruimte ten volle zullen benutten. Ik loop voor mijn eigen veiligheid en die van mijn hond wel een extra blokje om: Ons zie je niet meer op de Dam. Dank u wel, Gerard Slegers!

 • Kraaier

  Er staat op de Damstraat een bord woonerf. Deze is ook niet correct. Immers de eis van een woonerf is, dat er ook parkeervakken geplaatst moeten worden. Dit is een inrichtings-eis voor een woonerf.

 • Valentijn Sessink

  Het wezenlijke nieuws is dus dat Slegers ijskoud aankondigt dat de dam straks vanaf 12 uur afgesloten gaat worden voor fietsers.

  Wat een bizar idee.

 • O. Reinstra

  Blijkbaar denkt de wethouder dat fietsers kunnen omrijden via de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug. Maar die route is drie keer zo ver, gevaarlijker voor fietsers, en je moet er ook nog eens twee keer voor een stoplicht wachten. Kansloos.

 • Jan Marinus

  Over verkeersborden gesproken. Op de hoek Prins Hendrikkade/Prins Hendrikplantsoen staat een woonerf bord G5 RVV en daar onder een parkeerverbod zone parkeren. Woonerf bord geeft al aan dat je alleen maar mag parkeren in de daarvoor aangegeven parkeervakken, dus bord E1zb RVV zone parkeren is dus overbodig. En zo zijn er nog veel meer onduidelijke verkeersaanwijzing in Zaanstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *