Zaanstad tegen legale wietplantage

Bij Zaanstad is een aanvraag binnengekomen van een bedrijf dat een legale wietteelt in de gemeente wil beginnen. Dat is binnenkort mogelijk omdat er ook geëxperimenteerd gaat worden met legale verkoop van wiet in coffeeshops.

Aan die proef gaat Zaanstad meedoen. Maar een legale wietplantage gaat B&W te ver.

De locatie wordt in de recent openbaar gemaakte brief van het college niet bekend gemaakt (diverse passages zijn onleesbaar gemaakt) maar het lijkt om een bedrijventerrein in Zaandam te gaan.

“In de directe omgeving van het pand zijn ONLEESBAAR gevestigd. Overdag zijn er dus op veel momenten burgers op straat in de buurt van de teeltlocatie. Grote risico’s worden gezien in een overval van transport en in een overval van de teeltlocatie. Acceptatie van dat risico op gevaar ligt moeilijker naarmate een locatie meer mensen aantrekt. ’s Avonds en ’s nachts daarentegen is de locatie op het ONLEESBAAR juist uitgestorven. Daardoor is dan juist weer de kans op een inbraak of overval groter, terwijl ONLEESBAAR. Tenslotte is de omgeving van de locatie kwetsbaar oordelend dat in de omgeving van de teeltlocatie al meerdere malen hennepplantages, personen die hennep verwerkten of andere verdachte situaties zijn aangetroffen.”

Voor de veiligheidsrisico’s zijn onvoldoende dekkende maatregelen aangedragen aldus B&W. Ook moet het bestemmingsplan aangepast worden en is het experimentmet de legale wietverkoop al lastig genoeg. Niet doen dus, adviseert B&W.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *