Zaanstad zoekt ‘alternatieve oplossingsrichtingen’ Provily Slibkuil

t-Hain-LR

Misschien komt het weer goed tussen Zaanstad, ontwikkelaar AM en de omwonenden van de toekomstige nieuwbouwwijk Eilanden van Hain op het voormalige sportpark Provily Slibkuil in Krommenie.

De gemeente gaat met AM praten over de belangrijkste ‘pijnpunten’ en zal ‘haalbare alternatieve oplossingsrichtingen’ aan de bewonerscommissie voorleggen.

Dat schrijft de bewonerscommissie aan de bewoners van Militaireweg, Busch en Westdijk. De ‘pijnpunten’ zijn de autobrug over de Kerksloot, de schaduwwerking en privacy-aspecten van woningen grenzend aan de Militaireweg en de ontsluiting van de wijk.

De bewonerscommissie en de gemeente lagen overhoop omdat deze zaken volgens de bewoners niet goed geregeld waren na de ‘participatie’ waarvan Zaanstad zo hoog van op gegeven had maar die volgens de commissie ‘mislukt’ is.

Na veel publiciteit, een presentatie voor de gemeenteraad en vragen van politieke partijen volgde een gesprek met wethouder Krieger van Ruimtelijke Ordening over de situatie. Krieger zegde toe met AM te gaan praten. Na dat gesprek zullen de alternatieven aan de bewonerscommissie worden voorgelegd.

Volgens Krieger moet dat binnen 4 weken kunnen. Wat de bewoners betreft: “hoe eerder hoe beter aangezien de openstaande punten nu al langere tijd onrust veroorzaken.”

Lees hier ons dossier over Provily Slibkuil:

1 Reactie op Zaanstad zoekt ‘alternatieve oplossingsrichtingen’ Provily Slibkuil

  1. Jaap J. Boot says:

    Haalbare alternative oplossingsrichtingen, dat komt vast wel in orde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>