Zaantheater 20 jaar: zangers, spelers en kostuumhulpen gezocht

In december 2018 bestaat het Zaantheater 20 jaar en dat wordt gevierd met een Zaanse jubileumvoorstelling. Vier jaar geleden maakte het Zaantheater met veel succes Zaans Vuur (foto).

Voor het nieuwe muziektheaterspektakel is het Zaantheater op zoek naar Zaanse zangers, spelers en kostuumhulpen.

De nieuwe jubileumvoorstelling, te zien van 11 t/m 16 december in de grote zaal van het Zaantheater, is gebaseerd op De Notenkraker van Tsjaikovski.

Wiske Sterringa bewerkte het verhaal tot een muziektheatervoorstelling en schreef liedteksten. Bas Odijk maakte de arrangementen en is muzikaal leider van de productie. Bruun Kuijt doet de regie. Naast een professionele cast zullen er ook vele Zaankanters in de voorstelling spelen, zingen en dansen.

Voor koorleden (man, vrouw, van bas tot sopraan) zijn er vanaf 24 september op maandagavonden repetities. Stuur een mail met uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, stemtype én kledingmaat naar koor@zaantheater.nl.

Voor de spelgroep, die bestaat uit ongeveer 20 mensen, zoekt het Zaantheater fysiek ingestelde spelers (M/V, vanaf 17 jaar). De spelgroep maakt een wezenlijk onderdeel van de voorstelling uit. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Op zaterdag 14 april is er in het Zaantheater een informele auditie. Vanaf 8 oktober wordt er op maandagavonden gerepeteerd.

Om zo’n grote voorstelling mogelijk te maken zijn heel veel kostuums nodig. Kostuumontwerpster Heleen Heintjes kan hier wel wat hulp bij gebruiken. Heeft u zin in lekker bezig zijn overdag met een gezellige groep en bent u handig met naald en draad? Meld u dan aan voor de kostuumploeg. Stuur een mail naar notenkraker@zaantheater.nl met uw naam, adres en telefoonnummer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *