Zaantube #15: Kreekrijk, Faambeeld, 17e-eeuws huisje gered

Deze week in ZaanTube: bouwrijp maken van Kreekrijk (Assendelft) en restauratie door Joep van Houts van het vergulde Faambeeld uit de siertuin in Zaandijk.

De Elout Wytema Stichting die de restauratie van 17e eeuwse arbeiderswoning voltooide: een huisje van Wijnkanspad werd gered van de sloop en kreeg tweede leven in Zaandijk aan het ‘nieuwe’ Boschjespad.

Daarnaast items over de snelfietsroute vanuit Amsterdam-Noord en het Verlanenpad in Zaandijk (eerder deze week op De Orkaan).

Lokale televisie hebben we (nog) niet in Zaanstad, Wormerland of Oostzaan. Maar dat hoeft ook niet, we hebben YouTube. Ook met Zaanse filmpjes.

De Orkaan presenteert ZaanTube, een selectie uit recente Zaanse YouTube films. Vandaag deel 15.

Verse films

De bouw in Assendelft aan Kreekrijk, filmpje van 23 augustus 201.

 

Siertuin in Koog a/d Zaan krijgt verguld Faambeeld terug, na aanrijding. Het Faambeeld is gerestaureerd door Joep van Houts. (OtterDVD)

 

Elout Wytema Stichting voltooit restauratie van 17e eeuwse arbeiderswoning. Een uniek huisje van het Wijnkanspad werd gered van de sloop om het een waardevol tweede leven te geven in Zaandijk aan het ‘nieuwe’ Boschjespad. Restaurator: Bart Nieuwenhuijs uit Westzaan. (OtterDVD)

Eerder video-nieuws op De Orkaan

  • Rode loper van Amsterdam-Noord naar Zaandam

  • Van ‘t Padje (9): Verlanenpad, Zaandijk

Alle afleveringen van ZaanTube zijn hier te zien.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *