Zaanweggers 5 jaar later: Jeppe Woudt

In 2015 ontdekten we dat er Zaankanters bestaan die zonder de Zaan kunnen leven. Ze verhuisden naar een – soms heel ver – buitenland voor de liefde, het avontuur of voor werk.

Als een ware Derk Bolt spoorden we ze op om hun schedel te lichten. Wat bewoog hen om de Zaan de rug toe te keren? En hoe schrijnend is het gemis?

Anno 2020 is de wereld veranderd, en na vijf jaar vonden we het tijd om bij te praten.

Vandaag doen we dat met:

Jeppe Woudt

Woon je nog steeds op de plek waar je 5 jaar geleden was?

Ik woon nog steeds in Brooklyn, in DUMBO (Down Under Manhattan Bridge Overpass), maar we hebben al jaren een weekend huis in Bovina NY en vanwege het corona virus zijn we hier al sinds 15 Maart. Op die dag werden de scholen gesloten en zijn we maar naar upstate verkast. Ik werk nu via de computer/internet en heb het erg druk eigenlijk ondanks deze rare tijd waarin we nu leven. Maar het is een leuke bijkomstigheid dat we hier nu zolang wonen. Meestal komen we maar voor een weekend hier en daar en natuurlijk langer gedurende de winter en zomervakanties. Nu hebben we eindelijk wat meer tijd om een moestuin op te zetten, bomen om te zagen, dingen te bouwen etc. Er is genoeg te doen hier.

Boomhuis van Jeppe

Wat is er in de tussentijd veranderd?

Een grote verandering voor mij is dat ik nu een vaste baan heb sinds April vorig jaar. Ik heb ruim 25 jaar mijn eigen ontwerpbureau gehad maar werk nu dus in vaste dienst bij mijn grootste klant Kikkerland. Even wennen natuurlijk. Het heeft zijn voor en nadelen maar het bevalt goed.

Hoe ervaar je de ‘Corona-tijd’?

Hier in upstate New York is dat virus niet zo nadrukkelijk aanwezig. Je moet wel zo’n kapje voordoen als je naar een winkel gaat, maar voor de rest is er niet zoveel verschil. Ons huis is midden in de natuur en de dichtstbijzijnde buur is zo’n 500 meter verderop dus je hebt weinig contact met andere mensen hier. Een groot verschil met NY natuurlijk. Kom af en toe nog wel in Brooklyn om de planten water te geven en de post op te halen, en dan merk je dat het toch wel anders is daar. Iedereen is een beetje voorzichtig in de omgang, een raar soort ongemak. Hopelijk verandert dat snel.

Het huis in Bovina

Mis je de Zaanstreek?

Ik was van plan om afgelopen April naar de Zaanstreek te komen om mijn moeder te helpen met haar verhuizing. Er waren nog een hoop spullen in mijn oude slaapkamer die ik zou gaan uitzoeken. Helaas is dat niet doorgegaan vanwege het corona virus. Mijn broer Job en zijn vrouw Ammie hebben alles alleen moeten doen, want ook mijn zus die in Curaçao woont kon niet langskomen. Petje af naar Job en Am want zij hebben alles heel goed geregeld!

Wie wil jij hier de groeten doen?

Aan alle muzikanten waar ik in mijn jeugd mee gespeeld heb en het publiek dat naar de concerten en jamsessies kwam. Altijd veel plezier aan beleefd en dat is iets dat ik toch wel mis.

Teveel mensen om te noemen hier, maar hier een aantal bandnamen die men zich wellicht nog kan herinneren uit de jaren 80: The Spuds en Threshold op piano en trompet met AD Big Band, Caramba, Galaxy Band, de Boeren, en Salsa workshop band met Nol Sicking. Ik vergeet er vast nog wel een paar. Allemaal de hartelijk groeten.

(Groetjes ook aan Piet Bakker en Jan Schoen)

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Karin Singeling

  Groetjes Jeppe!

 • Mirjam Peters

  Ha Jeppe, wat leuk om te zien dat het zo goed met je gaat. Het is alweer 23 jaar geleden dat ik bij je logeerde en je geweldige ontwerpen hebt gemaakt voor mijn briefpapier. Nog veel langer geleden dat ik als zangeres die niet kan zingen bij je in de AD bigband zat. Goede herinneringen aan die tijd en aan jou ! X Mirjam

  • Hoi Mirjam, leuk van je te horen. Inderdaad al heel lang geleden. Leuke herinneringen! Alles goed met jou? Groetjes

   • Gert van Houts

    In navolging van Karin en anderen ook de groeten Jeppe! Dit najaar verschijnt er een mooi boek va Rob Hendriks waar jouw muziek verleden in de Zaanstreek langs komt. Hou het in de gaten.

  • Dick Duivis

   Ha Jeppe, leuk om op deze manier weer van je te horen! En goed te horen dat het allemaal goed gaat. Groetjes aan je family!!

  • Rob van den Bergh

   Hallo Jeppe, je herinnert mij misschien nog wel: Rob van den Bergh uit Zaandijk (van voetbalvereniging Zaandijk). Leuk even te lezen hoe het met je gaat en wat je zoal doet in de States. Succes verder en vele groeten uit Zaandijk!

 • Wendy Kind

  Groeten terug, Jeppe! Wel beeeetje jammer van de heelverweg-foto… Gelukkig hebben we de foto’s nog van vroeger tijden. En de bijnamen.

 • Jan Schoen

  Ha Jeppe! Gelukkig still goiing strong! Toch even terug in De Orkaan. Eens Orkanist, altijd Orkanist. Wherever the storm blows.

 • Cees Wingelaar

  Hé Jeppe,leuk om te lezen dat je Threshold ook nog noemt. Ik heb de link naar dit stuk doorgestuurd naar Patrick. Goed beschouwd ook een Zaanwegger, woont en werkt nl. al heel wat jaren in Parijs. Rob en Edu zullen je verhaal ook wel lezen, Rob zeker, daar stroomt immers nog Typhoonbloed door de aderen. Onvergetelijk was het onvoltooide optreden tijdens Kuskoz in de Speeldoos. Ook onvergetelijk was je feestje op de Parkstraat. Ik ben zelf op een gegeven moment op de studio van Kunstdrukkerij Mercurius van Cees en Roel Woudt (Ooms van je?) terechtgekomen en in het grafische vak blijven steken. Ik hoef je niet te vragen of het goed met je gaat, dat blijkt wel uit het verhaal. Top! Groet uit Assendelft, Cees

 • Jeppe noemt bij de 80’s bandjes DE BOEREN. Die zijn mij onbekend. Ook niks van kunnen vinden.. Ook geen persbericht, aankondiging.. Wel Duo De Drie Koeien of Het Boerensyndicaat die samenwerkte met De Kift. Maar er zal zeker iemand zijn die DE BOEREN wel kent. Graag info over DE BOEREN voor de 2e druk. Alle spelfouten zijn inmiddels opgelost 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *