Zaterdag 5e ‘Dag van Westzaan’

Komende zaterdag, 10 september, is de 5e editie van De Dag van Westzaan. Met open deuren van clubs en verenigingen, live muziek, oldtimers, een tuin-expo, een springkussen voor de jeugd en terrassen voor de bezoekers.

Op deze dag is ook een veiling ten behoeve van het herstel van het dak van het Reghthuys.

Om 10.00 uur wordt de DvW geopend met een rit van oldtimers vanaf de zuid naar de noord. De stoet maakt nog een rondje door Rooswijk, onder andere langs verpleeghuis Guisveld.

Tuinen die meedoen aan de tuinenwedstrijd zijn te herkennen aan een emmer en een bezem. Vanaf woensdag 7 september worden de creaties beoordeeld. Op De Dag van Westzaan is de officiële prijsuitreiking. Wie laat door het dorp gaat ziet ook de lichtjes die de bewoners in de creaties hebben gestopt.

Wij telde 28 attractie die allemaal deze kaart zijn te zien.

Facebook: De Dag van Westzaan / Instagram: dedagvanwestzaan (ook de bron van de foto boven: de toneelvereniging). Onder drie foto’s van de vorig editie (schuiven). Onder de slideshow: Veilingnieuws!

Op zaterdag 10 september is ook de grote veiling voor het Reghthuys. Het dak moet volgend voorjaar worden vervangen en daarvoor is € 100.000,00 nodig. Op het pleintje voor het Reghthuys wordt vanaf 15.30 uur tot 18.30 uur geveild door veilingmeesters: Ron van Eerden en Willem Huijpen.

De kavels zijn te bezichtigen op zaterdag 10 september vanaf 10.00 tot 14.00 uur in de Weeskamer van ’t Reghthuys; de kavellijst is te vinden op de website van ’t Reghthuys.

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *