Zaterdag fakkeloptocht voor Nick Bood

Krommenieër Mitchell Vaas wil zaterdag 6 mei een fakkeloptocht organiseren voor de 16-jarige Nick Bood uit Assendelft, die in de nacht van zaterdag op zondag omkwam na een steekpartij in de A.F. de Savorin Lohmanstraat in Zaandam.

Vaas kondigde het evenement op Facebook aan en riep mensen om het bericht te delen: “hoe meer mensen hoe beter, hopen dat het zinloze geweld wat onze vriend het leven heeft gekost een keertje stopt.”

Voor de steekpartij zijn zondag en maandag twee jongens uit Zaandam (15 en 18 jaar) aangehouden. Bood werd rond 23.00 uur neergestoken, hij overleed later in het VU Ziekenhuis in Amsterdam.

De tocht begint om 21.00 uur, mensen die willen meelopen wordt opgeroepen zich aan te melden bij Facebook (i.v.m. aanvraag vergunning) en zich om 20.30 te melden op het plein voor het Zaantheater.

Mitchell Vaas zat net als Nick Bood op het Trias College in Krommenie. Voor het event hebben zich inmiddels (12.00 uur, woensdag 3 mei) 76 mensen gemeld.

Op de plek waar de steekpartij plaatsvond, is inmiddels een herdenkingsplek met kransen, boeketten, lichtjes, foto’s en brieven ontstaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Danielle

    Vreselijk ! Ik wens de ouders van Nick familie en vrienden heel veel sterkte en kracht in deze zware tijd. Ik hoop dat de daders zwaar gestraft worden.

  • margot

    Vreselijk en wat een drama,alweer zo’n actie waar je niks aan hebt . zoveel verdriet en pijn in iemands hart. STOP HIERMEE , ik wens de ouders karin en Kees Lester heel veel sterkte de komende tijd liefs van Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *