Zaterdag vroeger voetballen (daarna: Ned-USA kijken in kantine)

In verband met de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen de USA om 16.00 uur, zijn er zaterdag meerdere wedstrijden vervroegd, zodat de WK-wedstrijd gezamenlijk in de kantines gekeken kan worden.

Zondag wordt er weer op de vertrouwde tijden gespeeld en met onder meer twee derby’s en enkele toppers kan het een mooi voetbalweekend voor de Zaanse teams (en Oranje) worden. 

3e klasse zaterdag

OFC (zat) speelt zaterdag tegen nummer 10 Beverwijk dat één punt meer heeft dan de Oostzaners. Gezien de verzwaarde degradatieregeling is winst noodzakelijk om nog enigszins aansluiting te krijgen met de nummer 9 HCSC dat al 7 punten meer heeft. Fortuna W. (zat) staat in de 1e periode 3 punten achter koploper Always Forward en speelt tegen middenmoter Volewijckers. Hekkensluiter ZVC’22 ontvangt nummer 3 Reiger Boys.

5e klasse zaterdag

Na twee overwinningen op een rij, wacht vv Jisp een mooie uitdaging als het zaterdag op bezoek gaat bij nummer 4 DTA Fortius. Een overwinning voor de ploeg van Peter Tania brengt de ploeg langszij en kan het dit seizoen mee gaan doen om een plek in de subtop. 

1e klasse zondag

Middenmoter Fortuna W. ontvangt zondag nummer 5 Hillegom, dat vorige week nog met 3-0 te sterk was voor Assendelft. De thuisploeg kan de 3 punten goed gebruiken om de aansluiting te houden met de top-5 ploegen. Assendelft kent een zware opgave, als koploper HBC op bezoek komt. 

2e klasse zondag

Saenden is na een goed begin van de competitie inmiddels weggezakt naar de 11e plek. Zondag speelt het team de belangrijke wedstrijd bij nummer 13 SEW, dat 6 punten minder heeft. Met een positief resultaat kunnen ze afstand nemen van de onderste plaatsen. KFC zal thuis tegen Spirit’30 de opmars van de laatste weken in de stand graag willen voortzetten. 

3e klasse zondag: derby’s

Koploper SVA komt na 2 vrije rondes eindelijk weer in actie en wacht meteen een pittige derby bij WSV’30, dat op zoek zal gaan naar revanche voor de 6-0 nederlaag vorige week bij Hercules Zaandam. Met RCZ – Sporting Krommenie staat er zondag nog een derby op het programma. Beide ploegen kennen een moeizame start van de competitie en kunnen de punten hard gebruiken. Hercules Zaandam gaat op bezoek bij nummer laatst Ankaraspor.

4e klasse zondag

Terwijl nummer 2 Rood Wit Z. een vrije ronde heeft, ontvangt Zaandijk nummer 4 Onze Gezellen. Nummer 9 Westzaan speelt thuis tegen concurrent Heemstede. Gezien de enigszins tegenvallende lage positie van beide Zaanse ploegen, is een zege meer dan welkom.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Foto: Westzaan in actie (13 november), bron: Twitter-account VVV Westzaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *