ZCFC blijft (voorlopig) op Kalverhoek, AZ verrekent zich

ZCFC is een zaterdagclub, maar dat er ook op zaterdagavond een ledenvergadering wordt georganiseerd, is uniek in de geschiedenis.

De noodzaak is groot, voor maandag moeten de leden geïnformeerd zijn over de samenwerking met AZ die op sportpark Kalverhoek een trainingscomplex gaat bouwen. Vanaf maandag gaan de werkzaamheden (velden geschikt maken voor kunstgras) beginnen.

In het convenant tussen de gemeente, AZ en ZCFC is een uitbreidingsoptie voor AZ opgenomen. Als AZ alleenrecht zou willen op de velden die ze nu delen met ZCFC, moeten ze de verhuizing naar een vergelijkbare accommodatie financieren. Dat kost naar verluidt € 2,5 miljoen, en AZ heeft dat geld niet.

Alternatieve locatie
In oktober 2014 zei voorzitter Michiel van Dijk: “Er is in het convenant ook een afspraak opgenomen aangaande een eventuele uitbreiding van AZ. Wanneer AZ in de toekomst uit zou willen breiden en het terrein van ZCFC zou willen gaan gebruiken, wordt ZCFC een alternatieve locatie aangeboden.”

Komend seizoen blijft ZCFC op de Kalverhoek, en wel op de kunstgrasvelden (A en C) die vanaf volgende week worden aangelegd. Maar het is een voorlopige oplossing,

Rekenfoutje
En dan is er het rekenfoutje. In het oorspronkelijke plan zou het huidige A-veld naar AZ gaan terwijl het B-veld gedeeld zou worden door AZ en ZCFC en het C-veld van ZCFC blijven. Het huidige trainingsveld zou omgebouwd worden tot A-veld, met tribune. Maar dat trainingsveld is ruim 10 meter korter dan de minimumlengte voor een officieel veld. Die verbouwing kan dus niet doorgaan.

kalverhoek

Waar moet ZCFC dan naartoe? In de Zaanstreek praat bijna elke voetbalclub met iedereen. In het geval van ZCFC zou het terrein van Hellas Sport een optie zijn. Die vereniging verkeert in zwaar weer en heeft nu een te groot complex. Als Hellas zou fuseren met een andere club, zou het terrein vrijkomen.

Polonaise
De liefde van ZCFC voor AZ en voor de gemeente is wel voorbij. Een ZCFC-lid: “het bestuur liep in eerste instantie in polonaise achter de plannen aan”, maar dat is nu wel anders.

De oplossing die er voor dit seizoen is, geeft ZCFC een beetje lucht, maar men heeft wel het gevoel dat men gemangeld wordt tussen gemeente en AZ, en dat voor hun belangen weinig aandacht is.

Middenstip
Ook kunnen ZCFC-leden vanavond onder het genot van een biertje de schop in de grasmat van het hoofdveld zetten. Het is de laatste dag van het gras. Volgende week begint de aanleg van het kunstgras. Om nog wat aan de ondergang van het gras te verdienen kunnen ZCFC-leden bieden op een stukje van het veld, de middenstip zal ongetwijfeld het meeste opbrengen.

Hier alle berichten op De Orkaan over de komst van AZ naar de Kalverhoek.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *