ZCFC ontvangt donaties voor douche-initiatief

Voetbalclub ZCFC gooit hoge ogen met hun gebaar om warme douches aan te bieden aan leden en hun families. Mensen die moeite hebben met het betalen van hun energierekening zijn welkom. Zij kunnen discreet gebruikmaken van de achterste douche-unit van de oranje-zwarten.

Het nieuws werd landelijk opgepikt en hoog gewaardeerd. Zo zeer zelfs dat er spontaan donaties binnenkwamen om het initiatief te versterken en te ondersteunen.

Wij belden duo-voorzitter Roland van Braam om te vragen wat ze met het geld gaan doen:

‘We zijn blij verrast. We hebben er niet om gevraagd, maar dit geeft ons wel de mogelijkheid om deze actie uit te breiden. Volgende week vergaderen we over hoe we dit zo goed mogelijk kunnen besteden. We zijn het er wel al over eens dat we het oorspronkelijke doel voor ogen houden: zoveel mogelijk mensen die het moeilijk hebben de gelegenheid geven warm te douchen. Daarnaast willen we geen sporters verliezen omdat ze hun contributie niet meer zouden kunnen betalen.’

Het bestuur roept op eventuele problemen bespreekbaar te maken met betrouwbare figuren binnen de club. 

Lees hier er alles over. 

Misschien zijn er meer clubs of verenigingen met dit soort mooie initiatieven. Mail ons vooral als je het fijn vindt als we er aandacht aan besteden (info@deorkaan.nl )

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Rob Karst

  Prachtige actie van het bestuur van ZCFC!!
  Zaanstad zal dit soort initiatieven de komende maanden hard nodig hebben om te zorgen dat zowel onze inwoners als onze ondernemers en de middenstand de komende winter door kan komen.

 • Yvonne ten hoope

  vroeger had je de wel bekende Badhuizen, zoveel over gehoord van mn Opa. respect voor de voetbalvereniging ZCFC👍

  • Rene Groot

   zo,wat vindt ik dit mooi,zilvermeeuwsupporter ,weet zeker dat wij dat ook gedaan hadden,maar nu ook trots op zcfc,klasse mannen en vrouwen,gewoon een sociale club

 • Rens Kleijn

  Natuurlijk een goede actie. Maar het is wel duidelijk onze regering wacht zoals gebruikelijk af. Eerst maar eens zien wat de buurlanden doen. Belgie en Duitsland hebben al maatregelen genomen. Rutte en zijn getrouwen zullen zo lang mogelijk de kat uit de boom kijken, en dan als het echt niet anders kan de goedkoopste flut oplossing kiezen. We zijn per slot van rekening een ontwikkelingsland.

  • Fons Sommeling

   en maar negatief over Rutte roeptoeteren. Ga jij maar op zijn stoel zitten en laat maar zien of jij het beter kan.

   • Veel slechter dan Rutte kan het in elk geval niet. Eindelijk iemand gevonden (Fons) die op hem gestemd heeft. Het is verbijsterend hoeveel mensen dat nog gedaan hebben. Momenteel worden wij allemaal geconfronteerd met de uitwassen van zijn neoliberale beleid. Zodat bijvoorbeeld voetbalclubs zich genoodzaakt voelen om mensen bij hun vereniging te laten douchen. Ook nog voor een politiek leider nog behept met een zorgwekkend slecht geheugen trouwens. Maar verder wel een fijne partij om op te stemmen.

   • Rens Kleijn

    Bij roeptoeteren gaat men uit van het ongenuanceerd een mening verkondigen, in dit geval over het beleid van de huidige regering. Gaarne laat ik mij door U overtuigen van mijn ongelijk.

 • Nutsvoorzieningen zijn verkwanseld aan energiebedrijven. Volkshuisvesting heet tegenwoordig woningmarkt. Zoals alles tegenwoordig een markt is. Onze gezondheid is een verdienmodel. Alles te wijten aan onbeperkte marktwerking. Maar blijf vooral op neoliberale partijen stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *