Zebra’s in Assendelft

“De langste Dorpsstraat van Nederland. Maar slechts met drie zebra’s.” Marianne de Boer van Lokaal Zaans was verontwaardigd over deze achterstelling. Wethouder Gerard Slegers (CDA) moest maar eens gaan onderzoeken of daar wat aan gedaan kon worden.

Slegers kon de fractieleider van LZ geruststellen: dat onderzoek werd ‘as we speak‘ al gedaan.

Marianne de Boer moest even overleggen maar trok daarop de motie die ze samen met DZ en D66 had ingediend terug, dat scheelde weer een tijdrovende stemronde.

De Boer had samen met Jan de Vries (D66) Jos Kerkhoven (DZ) geconstateerd dat “veel buurtbewoners al enige tijd vragen om meer oversteekplaatsen” en omdat “een zebrapad bijdraagt aan bevorderen van de verkeersveiligheid van één van de groepen kwetsbare verkeersdeelnemers: de voetganger” zou onderzoek op z’n plaats zijn.

En dat gebeurt dan ook.

Foto: kruispunt Dorpsstraat – Communicatieweg (De Orkaan), één van de zebra’s – die bij de RK kerk – is net niet te zien, de beide andere liggen bij de rotonde.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Foto gemaakt vanuit de kerktoren?

  Meer zebra’s in Assendelft 🥳

 • Rob Wolvers

  Niet helemaal mijn terrein, maar ik had daar onlangs wat artikelen over gelezen. Eén daarvan was het volgende:

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zelfs-het-zebrapad-is-niet-meer-veilig-gemeenten-halen-alles-uit-de-kast-voor-verkeersveiligheid/

  Over de verhuftering in het verkeer en waarom zelfs een zebra niet meer veilig is …

  Bijna een kwart van alle slachtoffers onder voetgangers valt op zebrapaden. Wordt er harder dan 50 km/u gereden dan is een duurzaam veilige voetgangersoversteekplaats (DV-VOP) gewenst, d.w.z. met plateau.
  Anders is zo’n zebra niet meer dan schijnveiligheid.
  Maar met zo’n plateau gaan vast automobilisten piepen.

 • Andrea putman

  Beetje naïef om te denken dat auto’s nog stoppen voor de voetgamger bij t zebra pad.ik moet regel matig oversteken bij de kerk ,restaurant boss.als je maar niet denkt dat daar een auto voor je stopt. Ik ben er al.zovaak bijna doodgereden

 • Ronald Draaisma

  Dus als ik het goed Lees dan verpulverd mijn Mooie Dorp Assendelft naar de Verdoemenis ik kan mijn ogen niet geloven dat het zo achteruit is gegaan mijn Mooie Assendelft Vroeger toen ik Daar geboren was Ja toen was het nog Veilig behalve de Brede sloot voor het Huis van mijn ouders waar ik in ben gedonderd toen ik nog een peuter was Want vanaf mijn 3e zijn we verhuist naar Beverwijk toen kon je nog gewoon op straat spelen dat is nu 54 jaar geleden alweer en die kerk bestaat nog steeds dat doen jullie wel goed Maar Veilige straten aanleggen ho maar dat is Doodzonde Maar ja er bestaan ook geen winkels meer he bij de kerk en de bushalte dat waren nog mooie tijden ik mis het wel nog steeds mijn Mooie Assendelft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *