Zichtbare zorgen bij ZMC- ziekenhuismedewerkers (Actie!)

Eind januari strandde het cao-overleg tussen de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en de vakbonden. Vakbond* FNV noemde de NVZ daarbij star, arrogant en verweet de werkgeversorganisatie gebrek aan realiteitszin. 

Waar de vakbonden onder meer vinden dat de lonen van zorgprofessionals met 10% moet stijgen, trok de NVZ een harde streep bij de helft daarvan. Op een van de spandoeken (ziekenhuislakens?) in de hal van het ZMC op de eerste verdieping staat: 

‘Leer ons eens waarderen, anders gaan we detacheren’ 

De Orkaan

In de praktijk zien medewerkers hun collega’s afscheid nemen en later terugkeren als (dure) ZZP’er. Zij vinden het onvoorstelbaar dat daar wel geld voor is (wij vinden dat eigenlijk ook best gek).

‘NVZ zegt nee. Actie!’ zegt een ander spandoek. Welke acties er komende tijd in het ZMC gevoerd gaan worden zullen we zien. 

Wordt vervolgd. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • ziekenhuizen voelen zich tegenwoordig gedwongen om met elkaar te concurreren. ze worden veel minder beoordeeld op kwaliteit van zorg dan op financieel resultaat. tegenwoordig is het zelfs mogelijk dat ze failliet gaan (o.a. bronovo, slotervaart). kennelijk vindt niemand het een bezwaar dat er dan met patiënten gesleept moet worden. Geen wonder dat directies proberen te bezuinigen, zoals op payroll. zou het kunnen dat wij met zijn allen ergens een foute neoliberale afslag genomen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *