Ziekezebrapad in Zaandam

Welke zebra model gestaan heeft voor het zebrapad dat de voetgangers veilig tussen Dan en Zaantheater moet loodsen, is niet bekend, maar erg gezond kan het beestje niet geweest zijn.

Een stukje verderop ligt een nagelnieuw regenboogzebrapad dat ruim twee maanden nadat het in de raad was voorgesteld, gerealiseerd was. Het zusje bij het Zaantheater ligt er aanmerkelijk minder florissant bij.

Op Facebook werd het verschil al opgemerkt, en ook de actie van Josefien Gigengack van Loppis in Krommenie was bedoeld om het ‘normale’ zebrapad fatsoenlijk te onderhouden. Na diverse pogingen begreep ze dat ze beter een regenboogzebrapad kon aanvragen dan een gewoon zebrapad te laten onderhouden.

Hieronder nogmaals de oversteekplaats bij de Padlaan-Zuiderhoofdstraat.

zebrapad-krommenie

Een kort fietsrondje door Zaandam toonde overigens aan dat de meeste zebra’s er prima bij liggen. Maar de exemplaren in Krommenie en bij het Zaantheater zijn ziekezebrapaden.

Hieronder nog eens een close up van de oversteekplaats bij het Zaantheater.

ziekezebrapad-close-up

Deel dit artikel:

5 reacties

 • dirk

  het zou Zaanstad sieren (en op te fleuren) meerdere regenboogzebrapaden aan te leggen, zeker op markante plaatsen…!

  • MijnMening

   Asjeblieft niet zeg. Het is sowieso al heel erg gestoord dat Zaanstad mee moet doen met deze onzin.

   Waarom worden er geen gekleurde zebrapadden gemaakt voor mensen met Dementie, Alzheimer, MS en Creutzfeldt-Jakob bijvoorbeeld? Ik snap niet waarom de één wel wordt voorgetrokken en de rest niet, terwijl juist die mensen pas echt lijden.

 • Barend

  Zoals in de zaanse raad al werd gezegd dat een regenboogpad extra geld kost. Sowieso om aan te leggen, laat staan om te onderhouden. En nou zeuren dat er 2 gewone zebrapaden niet goed onderhouden worden? Denk je nou echt dat het lopen over een regenboogpad die lichtgetinte jongens die gisteren in Amsterdam-Noord 2 homofiele mannen zeer ernstig toegetakeld hebben vanwege hun geaardheid, op andere gedachte had kunnen brengen? Schei toch uit. Verkwisting van geld. Het geeft sommigen alleen maar een goed gevoel voornamelijk over hunzelf, door bv een regenboogpad als een goed initiatief te bepleiten. Anders dan Jet Bussemaker (PvdA) gister zei moet je van IEDEREEN die in dit land leeft of wil leven, eisen dat dit de normen en waarden zijn in dit land.

  Nog ff wat anders; “Josefien Gigengack van Loppis”…waarom moet hier haar onderneming, een winkel, bij vermeld worden? Is toch een beetje onnodig? Of is dit artikel geschreven door haar zus Merel?

  • De Orkaan

   Zij is de initiatiefneemster, dus dat is niet zo’n gekke toevoeging. Ondernemers in Krommenie hebben belang bij veilige oversteekplekken. Het stond ook al in vorige stuk.

 • Corine

  De overeenkomst tussen de twee zieke zebrapaden ligt misschien niet zo zeer aan t onderhoud, maar aan de ondergrond. Beiden zijn niet’geschilderd’ op asfalt maar op klinkers. Eenmalig deze donkere klinkers vervangen voor witte en er is geen onderhoud meer nodig. Zoals op één van de fotoos al deels te zien is van een nabij gelegen zebrapad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *