‘Zingende senior acteur’ (Lee Towers?) naar de Zaan

De komende week worden er in de Witteveerstraat, de Zoekerstraat en de Morgenstarstraat in Zaandijk opnames gemaakt voor een commercial voor de Staatsloterij. 

In een brief aan de bewoners van die straten vermeldt een locatiemanager van Productiebedrijf CZAR.NL dat ze de straten graag autovrij hebben op ‘onze draaitijden.’ Ook worden de straten gestremd, maar – lief – bewoners kunnen na overleg met verkeersregelaars wel bij hun woningen komen. 

Het wordt een Koningsfeest voor de Staatsloterij Koningsdagtrekking. Ze gaan de wijk versieren met vlaggetjes, en er zal een ‘zingende senior acteur’ – ons werd ingefluisterd dat het om Lee Towers gaat –  door de straten rijden in een oranje cabrio. Heerlijk zo’n feestje. Maar niet iedereen springt een gat in de lucht. Een bewoner mailt ons: 

‘Een beetje raar natuurlijk dat we ivm Corona voor het tweede jaar op een rij niet behoorlijk Koningsdag kunnen vieren, maar deze ‘zingende senior acteur’ in z’n oranje cabrio een beetje mooi weer gaat lopen spelen.’

Deze bewoner is sowieso geen grote fan van ons nationale gokbedrijf: 

‘Een beetje vreemd namelijk dat je, om het risico op gokverslaving te beperken, de overheid een monopolie op kansspelen geeft. En vervolgens wel behoorlijk agressieve reclamecampagnes voeren om mensen maar vooral aan te sporen loten te kopen.’

Een andere buurtbewoner weet te melden dat op donderdag Lee Towers, de zingende senior acteur, op het dak van het elektriciteitsgebouwtje op een binnenplaatsje wordt gehesen om een optreden te geven. Dat zou meteen verklaren waarom de crew ook meldt dat er een hoogwerker komt te staan. 

Verder zou alles in goed overleg gebeuren, is de gemeente op de hoogte en wordt iedereen bij voorbaat bedankt voor de medewerking. 

PS. Publiek wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Saskia renaud

  Deze week ook in de rode buurt in Zaandijk.

  • Josje van der Vegt

   Huh? Lees ik het nou goed?

   PS. Publiek wordt niet op prijs gesteld.

   Auto weghalen en binnen blijven….

   Het is toch zogenaamd een beetje Koningsdag….
   Hup hup …iedereen met zijn kleedje en overtollig zolderrommel naar buiten!
   Uiteraard met inachtneming van de coronaregels!!!

   Anderhalve meter uit elkaar!!

 • Josje

  En wat denk je…….

  Iedereen krijgt een gratis staatslot voor de overlast en medewerking!!

 • Edwin Kleiss

  Vandaag (23 maart) viert ome Leen uit Rotterdam a.k.a. de zingende kraanbestuurder a.k.a. Lee Towers zijn 75e verjaardag.
  Hulde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *